Wednesday, July 14, 2010

ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Να σταματήσει ο εμπαιγμός

Από τη χτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΠΟΤ
Συγκέντρωση στο υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποίησε χτες ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού Ωδείου Αθηνών, με τη συμπαράσταση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, διεκδικώντας μισθούς ενός ολόκληρου χρόνου και εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του για τις μαζικές απολύσεις διδασκόντων με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και την επίθεση κατά της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
 
Ο Σύλλογος επανειλημμένα έχει απευθύνει επιστολές στο ΥΠΠΟΤ για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, αλλά και το γενικότερο μαρασμό του Ωδείου, «εισπράττοντας» μέχρι σήμερα μόνο την αδιαφορία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, χτες οι εκπρόσωποί του, στην προσπάθειά τους να συναντηθούν με τον υπουργό Πολιτισμού, βρέθηκαν μπροστά στις κλειστές πόρτες του υπουργείου και επί μισή ώρα δεν τους επιτρεπόταν η είσοδος. Τελικά συναντήθηκαν με συμβούλους του υπουργού, στους οποίους επέδωσαν υπόμνημα όπου ανάγλυφα περιγράφονται τα προβλήματα και ζητείται η επίλυσή τους.

Από πλευράς υπουργείου δε δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις, ούτε καν χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των δεδουλευμένων. Αντ' αυτού το ΥΠΠΟΤ «ερμηνεύει» με διαφορετικό τρόπο την ισχύουσα σύμβαση, που έχει υπογράψει εδώ και δεκαετίες με το Ωδείο Αθηνών, και η οποία υπαγορεύει την ενίσχυση του προϋπολογισμού του Ωδείου από το ΥΠΠΟΤ, ώστε να καλύπτονται πλήρως η μισθοδοσία διδακτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού, καθώς και όλες οι ανελαστικές δαπάνες στο διηνεκές. Κάλυψη που δε γίνεται, καθώς το κράτος ποτέ δεν παραχώρησε τον αιτούμενο προϋπολογισμό. Ετσι, οι εργαζόμενοι του Ωδείου, για τους οποίους το υπουργείο αναγνωρίζει ότι δε φταίνε (!), συνεχίζουν να γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ ΥΠΠΟΤ και Ωδείου. Με δεδομένα τα παραπάνω και τις «δημοσιονομικές συνθήκες» που επικαλείται το ΥΠΠΟΤ, αμφίβολο είναι αν θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα από την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση υπουργείου - Ωδείου. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, Πέμπτη 15 Ιούλη 2010

No comments: