Friday, July 2, 2010

Αφετηρία η μουσική


Ορχήστρα των Χρωμάτων
Στην κεντροευρωπαϊκή μουσική του 20ού αιώνα, και σε τέσσερα έντονα φορτισμένα έργα μερικών από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της, εστιάζεται το πρόγραμμα της συναυλίας που δίνει η Ορχήστρα των Χρωμάτων, αύριο (9 μ.μ.), στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, ερμηνεύει έργα Ligeti, Berg, Hentze και Lutoslawski. Στο σπαρακτικό Κοντσέρτο για βιολί του Αλμπαν Μπεργκ, σολίστ θα είναι ο Αντώνης Σουσάμογλου.
  • Με μουσικοχορευτική παραδοσιακή βραδιά από το Λαογραφικό Ομιλο «Ηλιδα», ξεκινά τη Δευτέρα (11 μ.μ.) το πρόγραμμα του 4oυ Φεστιβάλ στο Αττικό Αλσος. Ενα οδοιπορικό με τους Γεωργόπουλο Θοδωρή - Κλαρίνο, Ξυδέα Παναγιώτη - Βιολί, Καλαϊτζάκη Κώστα - Λαούτο, Κάκο Σάκη - Κρουστά και Κώτσου Βαγγέλη - Τραγούδι. Είσοδος ελεύθερη.
  • Η Σαβίνα Γιαννάτου συναντά τη Δευτέρα (8.30 μ.μ.) την πιανίστα και ερμηνεύτρια Ευγενία Καρλαύτη, σε έναν μουσικό διάλογo δύο φωνών, μέσα από διαφορετικά μουσικά είδη, σε απρόβλεπτους συνδυασμούς, στο Μουσείο Λαϊκών Μουσικών Οργάνων (Διογένους 1, Αέρηδες στην Πλάκα), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Αλλης Οχθης».
  • «Unknown dialects: 8 μουσικές διαλέξεις», τιτλοφορείται η παράσταση, που φιλοξενείται τη Δευτέρα και Τρίτη (9 μ.μ.), στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206, Ταύρος), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Με αφετηρία τη νέα μουσική δημιουργία του Γιώργου Κουμεντάκη, μια ομάδα νέων καλλιτεχνών «ξετυλίγει» μια παράσταση μουσικού θεάτρου στην οποία οι μουσικοί του dissonArt ensemble γίνονται ηθοποιοί, υπερβαίνοντας τα όρια που τους επιβάλλει η τέχνη τους. Κείμενα Γιάννη Σβώλου, σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη, κοστούμια - σκηνικά Πέτρου Τουλούδη.
  • Οι «Tiger Lillies», με το ιδιαίτερο θεατρικό στιλ τους, ξεκινούν από τη Δευτέρα τις παραστάσεις του «Hardcore Cabaret» (μέχρι τις 10/7), στον προαύλειο χώρο του Θεάτρου «Badminton».

No comments: