Thursday, June 24, 2010

Full Metal συναυλία

  • Ολο το βαρύ πυροβολικό της σύγχρονης μέταλ σκηνής θα εισβάλει απόψε στις δύο σκηνές του Terra Vibe. Από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως οι Metallica, οι Slayer, οι Megadeth και οι Anthrax θα βρίσκονται στο Terra Vibe Park στη Μαλακάσα για μια μέταλ φιέστα σε δύο σκηνές -την Apollo Stage και τη Saturn Stage- που θα ξεκινήσει από το μεσημέρι και θα κρατήσει μέχρι τα μεσάνυχτα.
Ιδού και ο μπασίστας Ρόμπερτ Τρουχίλο των Metallica
Αναμφισβήτητοι ηγέτες της βραδιάς είναι οι Metallica. Οι Αμερικανοί επιστρέφουν για ακόμα μία φορά μ' έναν δίσκο όπως το «Death Magnetic» του 2008, που για τον ντράμερ Λαρς Ούλριχ ήταν η δική τους φιλοσοφία για το θάνατο. Η νέα τους δουλειά μπορεί να μη φτάνει τους πρώτους δίσκους τους με τους οποίους έγραψαν ιστορία στη μέταλ σκηνή, αλλά έτσι κι αλλιώς στις συναυλίες είναι αξεπέραστοι.
Ισως οι Slayer είναι οι μόνοι που τους συναγωνίζονται με το σβέλτο και θορυβώδες thrash metal τους. Οι Καλιφορνέζοι μπορεί να συμπληρώνουν και αυτοί είκοσι χρόνια στη σκηνή, αλλά δεν έχουν χάσει τίποτα από την ένταση που τους χαρακτήρισε από τα πρώτα τους χρόνια. Ερχονται για να παρουσιάσουν ζωντανά το δέκατο και πιο πρόσφατο δίσκο τους «World Painted Blood». Ενας τίτλος που τα λέει όλα.
Καλιφορνέζοι και οι Megadeth, που τους έφτιαξε ο Ντέιβ Μάστεϊν, κιθαρίστας και τραγουδιστής το '83 όταν εγκατέλειψε τους Metallica και κυκλοφόρησε το ιστορικό ντεμπούτο τους «Killing Is My Business... and Business Is Good!». Τώρα ερxoνται με νέο κιθαρίστα, τον Κρις Μπρόντερικ, για να παρουσιάσουν το περσινό δίσκο τους «Endgame». Ενα δίσκο γεμάτο «γρήγορα και σκληρά τραγούδια», όπως τον περιέγραψε ο Μάστεϊν.
Γρήγοροι και σκληροί όμως είναι και οι Anthrax που συμπληρώνουν την τετράδα των Big Four του μέταλ. Οι Νεοϋορκέζοι δεν έχουν κυκλοφορήσει νέο υλικό από το 2003 και το δίσκο «We've Come for You All». Εχουν όμως μαζί τους τον παλιό τους τραγουδιστή, τον Τζόι Μπλεντόνα, που επέστρεψε στην μπάντα αρχές του καλοκαιριού ύστερα από απουσία τριών χρόνων.
Τα τέσσερα μεγάλα ονόματα πλαισιώνουν οι σκληροί Ουαλοί Bullet For My Valentine, οι Αμερικανοί Stone Sour και οι δικοί μας Suicidal Angels.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Apollo Stage
Stone Sour 16.00 - 17.00
Slayer 18.30 - 19.30
Metallica 21.30 - 23.30
Saturn Stage
Suicidal Angels 12.15 - 13.15
Bullet For My Valentine 14.00 - 15.00
Anthrax 17.00 - 18.00
Megadeth 20.00 - 21.00
Οι πόρτες ανοίγουν από τις 11 το πρωί.
Εισιτήρια: 95 ευρώ και 150 ευρώ VIP.

No comments: