Friday, June 18, 2010

Οι Blues Brothers έρχονται και πάλι στη χώρα μας

  • Είναι από τα συγκροτήματα, από τις ταινίες, από τους ήχους που δύσκολα βαριέσαι... Και τώρα που οι Blues Brothers έρχονται και πάλι στη χώρα μας, έχουμε κάθε λόγο να φλερτάρουμε με την ιδέα των ανδρών με τα μαύρα κοστούμια...
The Original Blues Brothers Band. Γιατί; Υπάρχει και άλλη; Οπως και να ’χει, τη Δευτέρα, στις 19 Ιουλίου, το θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη θα υποδεχτεί την αυθεντική μπάντα, η οποία, στη συνέχεια, θα βρίσκεται στις 21 Ιουλίου, την Τετάρτη, στο θέατρο του Λυκαβηττού. Μην αγχώνεστε. Η προπώληση ξεκίνησε μόλις προχθές, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας τελευταία στιγμή. Η διάθεση για πάρτι είναι δεδομένη με «Rhythm & Blues» διάθεση. Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα ξεκίνησαν το 1978 με την αμερικάνικη μπλουζ και σόουλ μπάντα που ιδρύθηκε από τους κωμικούς Νταν Ακρόιντ και Τζον Μπελούσι ως μέρος ενός μουσικού σκετς για το Saturday Night Live. Από τον θάνατο του Μπελούσι και μετά το 1982, οι Βlues Brothers συνεχίζουν να παίζουν, εναλλάσσοντας γκεστ τραγουδιστές και άλλα μέλη συγκροτημάτων. Το 1988 η μπάντα ανανεώθηκε για μια παγκόσμια περιοδεία και ξανά το 1998 για το σίκουελ του φιλμ, «Blues Brothers 2000».
  • Τακτικές εμφανίσεις
Και το 2010; Κάνουν τακτικές εμφανίσεις σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ. Πώς προέκυψε η ιδέα για τα κοστούμια; Mάλλον από την ιδέα ότι όταν ήσουν μουσικός της τζαζ στις δεκαετίες του ’40, του ’50 και του ’60, για να δείχνεις περιποιημένος, έπρεπε να φοράς κοστούμι. Με ή χωρίς dress code, οι ενδιαφερόμενοι καλό είναι να γνωρίζουν πως τη συναυλία ανοίγει η Matt Oree Band, τηλεφωνικές κρατήσεις γίνονται στο 210-7234567 και η γενική είσοδος στοιχίζει 36 και 39 ευρώ.

No comments: