Saturday, June 19, 2010

Οι Aerosmith για πρώτη φορά την Κυριακή στην Αθήνα



  • Ο Στίβεν Τάιλερ στη σκηνή


  •  Το συγκρότημα που «έκλεισε» ραντεβού με την ιστορία πριν 41 χρόνια και απέδειξε πως ένα μεγάλο κεφάλαιο της rock του ανήκει, έρχεται για πρώτη φορά την Κυριακή στην Ελλάδα. Οι Aerosmith ετοιμάζονται για ένα εκρηκτικό live στο Στάδιο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της Cocked, Loaded, Ready to Rock περιοδείας τους. Τη συναυλία ανοίγουν οι LIVAN.
    • Σεπτέμβριος 1969 , Βοστόνη...
    Ο κιθαρίστας Τζο Πέρι και ο μπασίστας Τομ Χάμιλτον θα συναντήσουν τον ντράμερ Τζόι Κράμερ και εκείνος με τη σειρά του θα τους συστήσει στον συμφοιτητή του, Στίβεν Τάιλερ.

    Ο Τάιλερ θα διεκδικήσει εξ' αρχής το ρόλο του frontman, κάτι που δε θα του αρνηθεί κανείς.
    Με την προσθήκη του κιθαρίστα Μπραντ Γουίτφορντ δεν θα αργούσε να γεννηθεί η ιδέα των Aerosmith.
    Θα ακολουθήσει το άλμπουμ Get your Wings με πωλήσεις άνω των τριών εκατομμυρίων με τα Same Old Song and Dance και Train kept on Rollin', να το σημαδεύουν.

    Ωστόσο, ο μεγάλος σταθμός και απόλυτος θρίαμβος για τους Aerosmith θα έρθει με το Toys in the attic το 1975, εκτοξεύοντάς τους στη κορυφή και καθιερώνοντάς τους ως μπάντα, δίπλα σε ονόματα όπως αυτά των Stones και των Zeppelin.

    Τα τραγούδια τους Sweet emotion και Walk this Way που υπάρχουν σε αυτό το άλμπουμ απογείωσαν τους Aerosmith. Στο άλμπουμ αυτό, οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ ταυτόχρονα έγινε και ο πιο επιτυχημένος δίσκος της χρονιάς.

    Ακολουθεί τo Rocks του '76 και με οδηγό τα Last Child, Back in the saddle again και τη μπαλάντα Home Tonight, το άλμπουμ αυτό θα γίνει αμέσως πλατινένιο.

    Οι δυο τελευταίοι τους δίσκοι, θα διακρίνουν τους Aerosmith για το ξεκάθαρο ωμό και ατόφιο hard rock ήχο τους, αποκτώντας εκατομμύρια θαυμαστές σε όλον τον πλανήτη.

    Το 1977 κυκλοφορούν το Draw the Line και αμέσως μετά το Live Bootleg με την εξαιρετικά επιτυχημένη διασκευή του Come Together των Beatles.

    Το 1979 όμως αποχωρούν από το συγκρότημα οι Τζο Πέρι και Μπράντ Γουίτφορντ κάτι που θα επηρεάσει την επιτυχημένη πορεία τους, χωρίς όμως να διακόψει τη δισκογραφία τους.

    Ο Πέρι και ο Γουίτφορντ θα μείνουν μακριά από το συγκρότημα για πέντε χρόνια και η επιστροφή τους θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για τη μπάντα, αλλά και μία μοναδική περίοδο προσφοράς στη μουσική βιομηχανία.

    Δημιουργούν έναν ακόμα μεγαλύτερο κατάλογο επιτυχιών, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο στην μουσική ιστορία!

    • Bad boys from Boston are back!

    Αφορμή στάθηκε η διασκευή του Walk this Way με τους Run DMC ενώ το άλμπουμ Permanent Vacation του '87 έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία των τελευταίων τους 10 χρόνων πουλώντας περισσότερους από πέντε εκατομμύρια δίσκους.

    Με τα Dude looks like a lady, Rag Doll και Angel τα κακά παιδιά της Βοστόνης σηματοδότησαν την μεγάλη επιστροφή τους και γνώρισαν την αποθέωση.Στη συνέχεια ακολουθεί το Pump για να αποδείξουν πως η επιστροφή δεν είναι παροδική, αλλά μόνιμη.

    Ξεχωρίζουν τα What it Takes, Janie's got a gun και το Love in an Elevator με πωλήσεις άνω των επτά εκατομμυρίων δίσκων, κερδίζοντας μάλιστα και το πρώτο τους Grammy στη κατηγορία Best Rock Performance για το Janie's Got A Gun.

    To Get a Grip το '95 θα συνεχίσει την επιτυχία των δύο προσφάτων άλμπουμ τους με τα Eat the Rich, Fever, Livin' on the Edge, Cryin και Crazy, θα κερδίσουν ακόμα δύο βραβεία Grammy και θα πουλήσουν περισσότερους από 15 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

    Ακολουθεί το Nine Lives με τα Falling in Love (is hard on the knees), Hole in My Soul και Pink, κερδίζοντας ακόμα ένα Grammy.

    Το I Don’t Wanna Miss A Thing το 1998 έγινε το θέμα της ταινίας Αρμαγεδών και επίσης νούμερο ένα σινγκλ.

    Το 2001 έρχεται ένα ακόμη πλατινένιο άλμπουμ για τους Aerosmith με το Just Push Play.

    Στα τέλη του 2009 και μετά από μια ακόμα παγκόσμια περιοδεία, φημολογείται η αντικατάσταση του τραγουδιστή τους. Η απάντηση ωστόσο, θα έρθει λίγο αργότερα διά στόματος Τάιλερ:
    «πέρασα την οντισιόν και τελικά θα είμαι εγώ ο νέος τραγουδιστής στα gigs!».

    Οι Aerosmith είναι το rock συγκρότημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της Αμερικής, ενώ κατέχουν και το ρεκόρ του συγκροτήματος με τα περισσότερα χρυσά και πολυπλατινένια άλμπουμ στην Αμερική.

    Η παγκόσμια περιοδεία τους άρχισε από την κεντρική σκηνή του Download και του Sweden Rock, και φθάνει στην Ελλάδα για μία εκρηκτική συναυλία στο Στάδιο Καραϊσκάκη την Κυριακή.

    Οι πύλες ανοίγουν στις 19:00.

    • Οι LIVAN ανοίγουν τη συναυλία

    Τη συναυλία των Aerosmith ανοίγουν οι LIVAN.

    Έρχονται από το Λονδίνο, έχουν όμως την ψυχή τους στην Αθήνα, αφού ο τραγουδιστής και δημιουργός τους είναι Έλληνας. Το όνομά του, Κοσμάς Λιβανός.

    Στην προσπάθειά του ν' αφήσει πίσω όλες τις κακές επιρροές, αλλά και τις κακές παρέες μετακομίζει στο Λονδίνο για να αφοσιωθεί στις σπουδές του.

    Στην πρωτεύουσα της καρδιάς του, το Λονδίνο, δε θ' αργήσει να δείξει την αγάπη του για τη μουσική και ειδικότερα για τους Clash, τους BAUHAUS και γενικότερα για όλη την post punk late 70s', early 90s' σκηνή.

    Δεν άργησε λοιπόν να δημιουργήσει τη μπάντα που φέρει και το όνομά του, τους LIVAN.

    O πρώτος τους δίσκος με τίτλο Democracy ιντριγκάρει με τις μουσικές προσεγγίσεις του. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην βρετανική κιθαριστική σκηνή των 90's με την υπογραφή του κιμπορντίστα των Sisters of Mercy, Ντέιβιντ Κρέφελντ.

    To 2009 ακολουθεί το Happy Returns με έναν ωμό, σκληρό ήχο, όπως τον χαρακτηρίζει και ο ίδιος ο Livan.

    Μάλιστα το ομώνυμο σινγκλ έφτασε στο νούμερο 8 του Αμερικάνικου alternative chart. Από αυτό το δίσκο επίσης ξεχώρισαν το ανθεμικό Where I bleed και το έντονα σαρκαστικό King of the world.

    Το 2010 οι LIVAN επανέρχονται με νέο δίσκο, του οποίου προπομπός θα είναι το EP OFF THE GRID. Η καινοτομία του: το ότι ηχογραφήθηκε 100% live στο studio και έχει έντονες αποχρώσεις από Killing joke και Depeche Mode. Ήδη ξεχωρίζουν τα σινγκλ Sad και Undead. [Newsroom ΔΟΛ]

    No comments: