Wednesday, April 21, 2010

To 2ο Kosmos Festival στο Θέατρο Βράχων


Το Kosmos Festival διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά κι ετοιμάζεται να παρουσιάσει μερικές από τις σημαντικότερες σύγχρονες τάσεις της world, σόουλ και τζαζ σκηνής στο Θέατρο Βράχων στις 11 και 12 Ιουνίου.

Πριν από ένα χρόνο, ένα νέο φεστιβάλ γεννήθηκε, με το όνομα Kosmos Festival και με πάνω από οκτώ χιλιάδες επισκέπτες. Φέτος, το κοινό που περιμένει τη συνέχεια του έχει αυξηθεί και μαζί του και οι προσδοκίες.

Έτσι, πολλά δυνατά ονόματα θα ανέβουν στη σκηνή των Βράχων στα μέσα Ιουνίου, δεκάδες θεματικά περίπτερα θα στηθούν στο θέατρο του Βύρωνα και εστιατόρια με γεύσεις του κόσμου θα γεμίσουν μυρωδιές και εικόνες τους επισκέπτες.

Την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ προβλέπεται να ανέβουν στη σκηνή οι Specials, η βρετανική μπάντα από το Κόβεντρι, οι Γάλλοι Dub Inc. από το Saint-Etienne με τους ρέγκε ήχους τους που συμμετείχαν με τεράστια επιτυχία και στο περυσινό Kosmos Festival και τέλος η νεοσύστατη κι ανορθόδοξη μπάντα με τα αυτοσχέδια όργανα, Staff Benda Bilili από το Κονγκό με ήχους ρέγκε, ρούμπα και μπλουζ.

Η δεύτερη βραδιά του 2ου Kosmos Festival αναμένεται να είναι πιο εκρηκτική. Με τους Ojos de Brujo από τη Βαρκελώνη σε πρώτο πλάνο, δεν μπορεί παρά να κυριαρχήσει ο χορός. Μια ντουζίνα μουσικών θα ανέβουν στη σκηνή για να μεταδώσουν με το μοναδικό τους τρόπο τις μουσικές τους δονήσεις.

Ο γεννημένος στη Φρανκφούρτη παραγωγός, DJ και μουσικός Shantel, θα πάρει τη σκυτάλη και να γεμίσει το Θέατρο Βράχων με μουσικές που συνδυάζουν βαλκανικές μελωδίες, τούρκικους αμανέδες, βουλγάρικα παραδοσιακά τραγούδια, ελληνικά λαϊκά, τέκνο και ντίσκο.

Η Αmparo Sanchez που θα ακολουθήσει, είναι ένα κορίτσι από τη Γρανάδα, γεμάτο δυναμικότητα πάνω στη σκηνή και ξέρει πολύ καλά να συνδυάζει αρμονικά τη μουσική με το χορό.

Η ελληνική συμμετοχή στο 2o Kosmos Festival έρχεται τη δεύτερη μέρα και ακούει στο όνομα The Smokey Bandits. Το ελληνικό συγκρότημα αποτελείται από 14 μέλη με σαφείς επιρροές από τους Gotan Project μέχρι τους Calexico και στόχος του είναι να δώσει μοντέρνο χαρακτήρα στη μουσική του χθες.

Πληροφορίες: Θέατρο Βράχων 210 7626438, 210 7626738. Προπώληση εισιτηρίων από Metropolis, Tickethouse, Public, www.ticketservices.gr

No comments: