Wednesday, April 14, 2010

Η µεγάλη επιστροφή των Βlur στη δισκογραφία

Την Ηµέρα του Δισκάδικου, 17η Απριλίου, διαλέγουν οι Βlur για να κυκλοφορήσουν καινούργια τους τραγούδια. Θα είναι ένα limited 7ιντσο βινύλιο για τους φαν που περίµεναν καιρό αυτή την επιστροφή.

Πρόκειται για τα πρώτα τραγούδια µετά την επανασύνδεσή τους για συναυλίες πέρσι το καλοκαίρι. Τα οποία ο Ντέιµον Αλµπαρν και η παρέα ηχογράφησαν µόλις πριν από δυο εβδοµάδες. Θα είναι η πρώτη καινούργια κυκλοφορία των Βlur άλλωστε µετά το 2003 και το σινγκλ τους «Good Song».

Η κίνησή τους να κυκλοφορήσουν τα τραγούδια τους τη συγκεκριµένη ηµέρα που γιορτάζεται η Record Store Day, έχει σηµασία:

«Θέλουµε να συνεχίσουν να υπάρχουν τα δισκάδικα» λέει ο Ντέιµον Αλµπαρν. «Εχουν βασικό ρόλο στην µουσική µας κουλτούρα» δηλώνει ο Βρετανός που µαζί µε άλλους πολλούς µουσικούς ,όπως ο Τζακ Γουάιτ και ο Μπρους Σπρίνγκστιν βγαίνουν ανοιχτά και στηρίζουν τα δισκοπωλεία, ειδικά τα µικρά και ανεξάρτητα, που κλείνουν σιγά σιγά το ένα µετά το άλλο.

Τελευταία µάλιστα όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες αποφασίζουν να κυκλοφορήσουν βινύλια σε περιορισµένα αντίτυπα για να τονώσουν τα δισκοπωλεία και να «γιορτάσουν» µαζί τους. «Δεν υπάρχει άνθρωπος που να αγαπάει τη µουσική και να µην του αρέσει να χάνεται µε τις ώρες ανάµεσα στα ράφια µε τα CD και τα βινύλια» λένε οι Βlur λίγο πριν ακούσουµε τα καινούργια τους τραγούδια.

No comments: