Friday, March 19, 2010

Tom Petty Σύντομα εξηντάρης...



Σε μερικούς μήνες, στη μεγάλη παρέα των μουσικών του ροκ που ξεπέρασαν τα 60 χρόνια τους και συνεχίζουν να γνωρίζουν επιτυχίες, θα προστεθεί και ο Αμερικανός συνθέτης, κιθαρίστας και τραγουδιστής Tom Petty.

Ο Petty, που γεννήθηκε στο Γκέινσβιλ της Φλόριντα των Ην. Πολιτειών στις 20 Οκτωβρίου του 1950, ήταν παιδί όταν αντάλλαξε τα καλύτερά του παιχνίδια με μια επίσης μικρή φίλη του, παίρνοντας σαν αντάλλαγμα μια σειρά από μικρά δισκάκια του Elvis Presley που η φίλη του είχε στην κατοχή της, με σκοπό να επιστρέψει στον χώρο που βρισκόταν ο Elvis, ο οποίος θα εμφανιζόταν στην πόλη τους, και να του ζητήσει αυτόγραφο.

Ο Elvis τότε γύριζε την ταινία του Follow That Dream και ένας θείος τού νεαρού Tom, που δούλευε για την ταινία, τον προσκάλεσε να παρακολουθήσει τα γυρίσματα.

Παρ' όλο που δεν πρόλαβε να πάρει αυτόγραφο από τον βασιλιά του ροκ, όλη η ατμόσφαιρα τον σημάδεψε οριστικά σαν παιδί και τον έβαλε σε σκέψεις για το τι θα ήθελε να γίνει μεγαλώνοντας.

Ανθρωποι έτρεχαν γύρω από τον Elvis σαν τρελοί και όταν άκουσε ο Tom τη μουσική, από τους μικρούς δίσκους, έπαθε σοκ και με το παιδικό μυαλό του αμέσως σκέφτηκε: «Αυτό θέλω να κάνω όταν μεγαλώσω».

Σε ηλικία 14 ετών είχε την πρώτη του κιθάρα και άρχισε μόνος του τις προσπάθειες να μάθει να παίζει τραγούδια όπως το Wooly Booly των Sam The Sham and The Pharoes.[...] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

No comments: