Thursday, March 4, 2010

Τo νερό εμπνέει τους συνθέτες

  • Συναυλία της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων στο Μέγαρο Μουσικής

Εργα εμπνευσμένα από το νερό, το πολύτιμο αγαθό που αποτέλεσε σταθερή πηγή δημιουργίας για μεγάλους έλληνες και ξένους συνθέτες, παρουσιάζει η νεανική ορχήστρα ΑΣΟΝ (Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων) υπό τον Παύλο Σεργίου στο πλαίσιο των εκπαιδευτικού χαρακτήρα «Κυριακάτικων Πρωινών» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η συναυλία με τίτλο «Η2Ο, το νερό» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης (όπως έχει μετονομαστεί η Αίθουσα Φίλων της Μουσικής). Σολίστ στο όργανο των ιθαγενών της Αυστραλίας ντιτζεριντού (το οποίο προέρχεται από τον κορμό ευκάλυπτου, του οποίου το εσωτερικό έχει «φαγωθεί» από τερμίτες και είναι κούφιο) είναι η διακεκριμένη Κατερίνα Τσεντς, ενώ την εισαγωγή και παρουσίαση του προγράμματος έχει αναλάβει η Εφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδου, η οποία με απλό και εύληπτο τρόπο δίνει στα παιδιά να καταλάβουν δύσκολες μουσικές έννοιες. Οι νεαροί ερμηνευτές «δικαιώνοντας» τον τίτλο της συναυλίας «Η2Ο, το νερό!» θα παρουσιάσουν συνθέσεις που γράφτηκαν με αφορμή το νερό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα παραδοσιακό κομμάτι για ντιτζεριντού με σολίστ τηνΚατερίνα Τσεντς, τον Μολδάβα του Μπέντριχ Σμέτανα, αποσπάσματα από τη Λίμνη των Κύκνων του Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι, το Αquarium από το Καρναβάλι των Ζώων του Καμίγ Σεν-Σανς, την Εισαγωγή Εβρίδες του Φέλιξ Μέντελσον-Μπαρτόλντι καιαποσπάσματα από τη Δωδεκανησιακή Σουίτα, αρ. 1 του Γιάννη Κωνσταντινίδη.

Η νεανική αυτή συναυλία φιλοδοξεί να συνδυάσει τη μουσική απόλαυση με την ευαισθητοποίηση των παιδιών στο καυτό θέμα της ανάγκης για τη σωστή διαχείριση του νερού. Η εκδήλωση- στην οποία η συμμετοχή των ίδιων των παιδιών είναι απαραίτητηθα συνοδεύεται από προβολή φωτογραφιών, ένα πλούσιο σε υλικό έντυπο και πολλά ακόμη.

  • ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
Στις 7/3, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Π. Κόκκαλη, τηλ. 210 7282.333). Στις 11.30 π.μ.

No comments: