Saturday, March 20, 2010

Διαψεύδει το ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ότι αναστέλλει τη λειτουργία του


Avaton
Ανυπόστατα χαρακτηρίζονται, σε ανακοίνωση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το ΜΜΘ αναστέλλει το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Στην ανακοίνωση επίσης προστίθεται ότι το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης συνεχίζεται και θα διαμορφωθεί μετά την αναμενόμενη επιχορήγηση από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Μιλώντας στο in.gr ο γενικός γραμματέας του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Στέλιος Νέστορας διέψευσε κατηγορηματικά ότι το ΔΣ αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του ΜΜΘ.

Παραδέχθηκε ότι ακόμη δεν έχει δοθεί η επιχορήγηση από το υπουργείο Πολιτισμού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει προγραμματισμός για τον Σεπτέμβριο, ωστόσο -είπε- μόλις δοθούν τα χρήματα θα καταρτισθεί το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν.

Το ΜΜΘ δεν έχει πλέον καλλιτεχνικό διευθυντή μετά την παραίτηση, την Παρασκευή, του επί δέκα χρόνια καλλιτεχνικού διευθυντή Νίκου Αθηναίου.

Ο κ. Νέστορας συμπλήρωσε ότι ο ΟΜΜΘ εξετάζει το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει ένα δεύτερο κτήριο ως συνεδριακό κέντρο και ένα εστιατόριο μέσα στις εγκαταστάσεις του για να αυξήσει τα έσοδά του.

Μόλις δούμε τα έσοδά μας συνολικά, θα δούμε τι θα γίνει με το πρόγραμμα, είπε.

Newsroom ΔΟΛ

No comments: