Sunday, March 14, 2010

Μια ποπ σταρ στο Μέγαρο

Ποιος να μας το έλεγε τότε και πώς να τον πιστεύαμε; Η Αλισον Μουαγέ στο Μέγαρο Μουσικής! Η κομψή τραγουδίστρια των Yazoo, του ελέκτρο-ποπ συγκροτήματος που μεσουρανούσε τη δεκαετία του '80 με επιτυχίες όπως το «Only you» και το «Don't go», έρχεται πια στη χώρα μας για συναυλία, όχι πλέον σε ένα κλαμπ αλλά στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής -Σάββατο, τιμές εισιτηρίων 80, 65, 50, 40 και 30 ευρώ (φοιτητικό).


Αλλάζουν οι εποχές, αλλάζουν και οι καλλιτέχνες. Και ειδικά η Αλισον Μουαγέ, που, γρήγορα, επιχείρησε μια στροφή στην καριέρα της εγκαταλείποντας την ποπ. «Στα μέσα της δεκαετίας του '80 ήταν διασκεδαστικό να είσαι μια σκύλα ποπ σταρ» λέει. «Αυτό όμως άλλαξε στη συνέχεια και έπαψε να μοιάζει αρκετό. Κοιτάζοντας την τότε εικόνα μου νιώθω περήφανη για όσα πέτυχα και κυρίως για τα μαθήματα που πήρα. Αναγνωρίζω όμως τον εαυτό μου περισσότερο στα τωρινά μου τραγούδια».

Μετά τους Yazoo ξεκίνησε προσωπική καριέρα πετυχαίνοντας με το άλμπουμ «Alf» να είναι η τραγουδίστρια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της δεκαετίας στη Βρετανία. Συνεργάστηκε με ονόματα όπως ο Μπομπ Γκέλντοφ και ο Ντέιβιντ Μπόουι, βραβεύθηκε με Brit Award, ήταν υποψήφια για βραβεία Γκράμι και Mercury, ενώ κράτησε κι έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στο μιούζικαλ «Chicago». Το τελευταίο διάστημα η Αλισον Μουαγέ, η τραγουδίστρια που ξεκίνησε από το Εσεξ της Αγγλίας, παρουσιάζεται εξαιρετικά δραστήρια. Κατ' αρχάς θα περιοδεύσει με τη rhythm and blues ορχήστρα του Τζουλς Χόλαντ, του παλιού της συνεργάτη από το τηλεοπτικό σόου «The tube» της δεκαετίας του '80. Επίσης, παίζει στο ροκ ντοκιμαντέρ του Τζούλιαν Τεμπλ, το «Oil City Confidential» για τους Dr Feelwood, ενώ αποτελεί ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στο ντοκιμαντέρ του BBC «Synth Britannia», με θέμα τους μουσικούς εκείνους που πρώτοι χρησιμοποίησαν συνθεσάιζερ στην ποπ.

Τον περασμένο Αύγουστο είχε συμμετάσχει στο Φεστιβάλ της Σάνης (Χαλκιδική) δίπλα στον διάσημο γάλλο συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής Μισέλ Λεγκράν. Τρία τραγούδια ερμήνευσε, μόνο, προς το τέλος του λάιβ, ωστόσο εκείνος την παρουσίασε αποδίδοντάς της μεγάλες τιμές. Αυτή τη φορά θα είναι 100% δική της η συναυλία και θα παρουσιάσει, όπως λέει, «25 χρόνια μουσικής καριέρας». Είναι η περιοδεία για το τελευταίο της άλμπουμ «Revisited: The Very Best of Alison Moyet», με κάποιες από τις κλασικές ηχογραφήσεις της αλλά και διασκευές σε αγαπημένα της τραγούδια. «Η μεγαλύτερη απόλαυσή μου είναι όταν βρίσκομαι στη σκηνή και τραγουδάω» γράφει στο site της. «Μερικές φορές είναι δύσκολο και κοπιαστικό, αλλά όταν πετυχαίνει είναι πράγματι υπέροχο. Και αυτό συμβαίνει πολύ συχνά τελευταία».

No comments: