Friday, March 26, 2010

Μουσικές βραδιές


«Το μικρόβιο του έρωτα» στο «Ακροπόλ»
Το μουσικό πρόγραμμα που παρουσιάζουν ο Γιάννης Λεμπέσης και η «Λαϊκή Στράτα», στα «Καρδιοφτερουγίσματα» (Δωδεκανήσου 37, Αλιμος, 210 9966141), παρατείνεται μέχρι τέλος Μάη. Αναβιώνοντας τη λαϊκή ταβέρνα, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο (βράδυ) και Κυριακή (μεσημέρι), ο γνωστός τραγουδοποιός - τραγουδιστής και η ορχήστρα του, προσκαλούν σε ξεχωριστές «διαδρομές» στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι.
  • Με μια ξεχωριστή σύμπραξη της Γλυκερίας και της Ζωής Τηγανούρια, ολοκληρώνεται σήμερα (8μμ) η εβδομάδα ελληνικού τραγουδιού, στο «Half Note» (Τριβωνιανού 17, Μετς, 210-9213310). Η γνωστή τραγουδίστρια και η δεξιοτέχνης ακορντεονίστα θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με «Τραγούδια από το Θέατρο» που έχουμε αγαπήσει. Στον ίδιο χώρο, καθημερινά (10.30μμ), μέχρι 1/4 φιλοξενείται μια αξιόλογη τζαζ φωνή, η Robin McKelle, που διακρίνεται για τη γνώση και το ερμηνευτικό της βάθος σε τραγούδια της εποχής του σουίνγκ και κλασικά r&b.
  • Ο σπουδαίος σολίστ βιόλας, Γιούρι Μπασμέτ, εμφανίζεται σήμερα (8.30μμ) στο Μέγαρο Μουσικής με τους Σολίστ της Μόσχας, με τη διττή ιδιότητα του σολίστ και του αρχιμουσικού, σε μια και μοναδική συναυλία, με έργα Μπάρτοκ, Σοστακόβτις, Τσαϊκόφσκι και Σούμπερτ.
  • «Τραγούδια στο φεγγαρόφωτο για πολεμιστές κι ερωτευμένους» από τους «Τρόπος», σήμερα στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, Κολωνάκι, 210-3623625). Την Τρίτη, βραδιά κλασικής μουσικής με τις Svetlana Karpunkina - πιάνο και Luminita Macavei - βιολί, σε έργα Bach, Mozart, Dvorak κ.ά.
  • Μέχρι τις 30 του Απρίλη παρατείνει η Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Θέατρο «Ακροπόλ» (Ιπποκράτους 9-11, 210 3643700), την παράσταση «Το μικρόβιο του έρωτα» - αφιέρωμα στον κορυφαίο συνθέτη του μουσικού θεάτρου του Μεσοπολέμου, Κώστα Γιαννίδη (Γιάννη Κωνσταντινίδη). Παραστάσεις καθημερινά, εκτός Δευτέρας και Τρίτης.

No comments: