Monday, May 26, 2008

EUROVISION 2008: ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΡΩΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

Το τραγούδι «Believe» που ερμήνευσε ο Dima Bilan κατέκτησε την πρώτη θέση του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού που διεξήχθη στο Βελιγράδι. Η Ρωσία κατέλαβε την πρώτη θέση με 272 βαθμούς. Την ακολούθησε η Ουκρανία με την Άνι Λόρακ και το «Shady Lady», ενώ η ελληνική συμμετοχή, με την Καλομοίρα και το «Secret Combination» κατέλαβε την τρίτη θέση.
Η Καλομοίρα πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση βασιζόμενη στην πολύ καλή σκηνική της παρουσία και παρά τις σκηνοθετικές αδυναμίες που ήταν κάτι παραπάνω από εμφανείς, η νεαρή τραγουδίστρια με το μπρίο της και τις χορευτικές της φιγούρες κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις. Αλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές που στο αρχικό στάδιο της ανακοίνωσης της βαθμολογίας η Ελλάδα βρισκόταν στην πρώτη θέση.
Η Ρωσία όμως την ήθελε πολύ αυτή τη νίκη και σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές από διεθνή μέσα και φέτος λειτούργησε η λογική της βαθμολογικής υποστήριξης των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ. Ενδεικτικό της δυναμικής άλλωστε που είχε η Καλομοίρα με το «Secret Combination» είναι και το γεγονός ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, στην πρώτη φάση του ημιτελικού η Ελλάδα είχε κατακτήσει την πρώτη θέση και ακολουθούσε η Αρμενία ενώ η Ρωσία είχε κερδίσει την τρίτη θέση.
Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι η Καλομοίρα, με την ανεπιτήδευτη απλότητα και τον χαριτωμένο αυθορμητισμό της κέρδισε και τους ξένους φαν τoυ θεσμού αλλά και εκπροσώπους του Τύπου. Και επειδή όταν αναφερόμαστε στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision μιλάμε για τηλεοπτικό σόου, η τηλεθέαση την ώρα που η Καλομοίρα ερμήνευε το τραγούδι της έφτασε το 83,7% ενώ την ώρα των αποτελεσμάτων άγγιξε το 91,2%

No comments: