Wednesday, May 14, 2008

ΗΧΟΙ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ...

Συναυλιακό διήμερο: Μια ανθολογία τραγουδιών, με τη στιχουργική υπογραφή της Λίνας Νικολακοπούλου, συνθέτει το πρόγραμμα των δύο συναυλιών - αφιέρωμα στη στιχουργό, με τίτλο «Ο έρωτας και ο ουρανός» - που θα πραγματοποιηθούν στις 16 και 17 Μάη, στο «Θέατρον», του «Ελληνικού Κόσμου» (Πειραιώς 254, Ταύρος). Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Σταμάτης Κραουνάκης, «Τρίφωνο». Συμμετέχει ο ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος, 13 μουσικοί, συμπράττοντας με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και η μαθητική χορωδία του Κολεγίου Αθηνών - Κολεγίου Ψυχικού. Τα έσοδα από τις συναυλίες θα διατεθούν για την ενίσχυση του προγράμματος υποτροφιών του Κολεγίου.
Εργα Ν. Κυπουργού: Ενα ταξίδι σε χρώματα, ήχους και ρυθμούς του συνθέτη Νίκου Κυπουργού, που πρωτογνωρίσαμε με τα τραγούδια της θρυλικής «Λιλιπούπολης» του Γ' Προγράμματος του Μάνου Χατζιδάκι και ο οποίος συνεχίζει να προσφέρει μουσικές συγκινήσεις, αποτελεί η συναυλία με τίτλο «Τα Εγγύς και τα Πέραν», (16/5, 8.30 μ.μ.), στο Μέγαρο Μουσικής. Με στόχο την αποτίμηση της συνθετικής διαδρομής του, θα παρουσιαστούν από την «Καμεράτα» με τη συμμετοχή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη γνωστά τραγούδια του, μουσική που έγραψε για τον κινηματογράφο και δύο νέα έργα, σε πρώτη παρουσίαση: το «Αναφορά στο Μόραλη» και τα «Πέραν» για ορχήστρα και παιδική χορωδία.
Αφιέρωμα στα μπλουζ (16/5, 10μ.μ.), στο «Planet Music» (Αρδηττού 44, Μετς, 210-9237109), όπου τρεις αξιόλογες εγχώριες μπάντες, οι «Down & Out», οι «Small Blues Trap» και οι «Congo Square» θα προσφέρουν μοναδικά «ταξίδια» στο παρελθόν με blues rock μουσικές. Μια βραδιά, πλημμυρισμένη από υπέροχα κομμάτια, το πάθος και το μεράκι των συγκροτημάτων. Ο ήχος τους, κυρίως ηλεκτρικός αλλά και ακουστικός, υπόσχεται πολλές συγκινήσεις στους φίλους των μπλουζ.
Ρεσιτάλ του κιθαρίστα Μιχαηλάγγελου Τουμανίδη πραγματοποιείται (16/5, 9 μ.μ.) στην αίθουσα συναυλιών «La Divina», του «Athenaeum» (Αδριανού 3). Θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα L.V. Beethoven, M. Ponce, I. Albeniz, M. Castelnuovo Tedesco και Γ. Ψυχογιού.
Συναυλία στο Μικρό Μουσικό Θέατρο (Βεΐκου 33, Κουκάκι) δίνουν (16/5, 10 μ.μ.) οι «Dr. Atomik». Οι Αντώνης Λιβιεράτος (φωνή, κιθάρα, φυσαρμόνικα, ηλεκτρονικά), Αδωνις Γουλιέλμος (κιθάρα), Μίκης Παντελούς (τύμπανα), Γιάννης Νικολάου (κινούμενες εικόνες) προσκαλούν σε μια μείξη διαστημικού garage-billy, Barrett-ικού μπαρόκ και σουρεαλιστικής πρόζας, που αποτελεί το «σήμα κατατεθέν» τους.

No comments: