Saturday, May 31, 2008

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΥ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ



Η Ελένη Καραΐνδρου ανάμεσα στην Κική Δημουλά και τη Μαρία Φαραντούρη, προχθές στον «Ιανό»
Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει είδηση. Το ότι το «Δέκα» που έγραψε η Ελένη Καραΐνδρου για την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, τρεις μόλις μήνες από την κυκλοφορία του, έφτασε τις 10.000 πωλήσεις, ήταν αναμενόμενο. Εδωσε όμως μια καλή αφορμή στην αγαπημένη μας συνθέτρια να το γιορτάσει προχθές στον «Ιανό» μαζί με τους εκδότες της («Μικρή Αρκτος», «ECM»), αλλά και φίλους.
«Μέσα από τη μουσική μου ήθελα να ζωντανέψω τα προσωπικά μου βιώματα από εποχές μιας χαμένης Ελλάδας, όπως αναδύεται από την πένα του συγγραφέα και τη ματιά της σκηνοθέτριας. Το ταξίδι αυτό το χρωστάω στις καρδιές, το ταλέντο και την αγάπη των μουσικών μου», είπε συγκινημένη η Καραΐνδρου και παρέλαβε από τον Παρασκευά Καρασούλο της «Μικρής Αρκτου» μια τιμητική πλακέτα.
Η βραδιά δεν θα μπορούσε να τελειώσει παρά με ζωντανές μελωδίες από την Ελένη Καραΐνδρου και τους μουσικούς της. Για όσους δεν ήταν εκεί, η συνθέτης θα δώσει δύο συναυλίες στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Μάνφρεντ Αϊχερ.

No comments: