Thursday, May 15, 2008

ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...

Ο βετεράνος της μπλουζ Johnny Winter, από τους σημαντικότερους τραγουδιστές και κιθαρίστες του ροκ, βασικός σύνδεσμος ανάμεσα στο βρετανικό μπλουζ - ροκ και το ροκ του αμερικανικού νότου, εμφανίζεται για πρώτη φορά, σήμερα στη Θεσσαλονίκη («Principal club theatre») και αύριο στην Αθήνα (στο «Gagarin», Λιοσίων 205, 9.30 μ.μ.). Από την αρχή της 30χρονης καριέρας του συνδυάζει την παράδοση και το νεοτερισμό στην μπλουζ σκηνή, ενθουσιάζοντας χιλιάδες μουσικόφιλους που τον θεωρούν ισάξιο με τους κορυφαίους του είδους.
Τραγούδια του καμπαρέ και του μιούζικαλ παρουσιάζει η Γιούλη Τσίρου (19/5, 9 μ.μ.), στον «Ιανό» (Σταδίου 24). Ενα «ταξίδι» από τον «Γαλάζιο άγγελο» της Μάρλεν Ντίτριχ, τη «Λιλή Μαρλέν», σε τραγούδια της Εντίθ Πιάφ, της Λίζα Μινέλι, της Σοφίας Βέμπο, του Μπρεχτ και σε γνωστά τραγούδια του μουσικού θεάτρου. Μια παράσταση σε πέντε γλώσσες, με ένα πιάνο (Παναγιώτης Παπαγεωργίου) και μια φωνή.



«Χορεύουμε γιατί χανόμαστε» τιτλοφορείται το πρόγραμμα που θα παρουσιάζουν ο Πάνος Μουζουράκης και οι Τζένη Χατζοπούλου, Στέφανος Λιγκοβανλής, Ιωάννα Μόρφη και Ανδρέας Σίκκης, από σήμερα (11μμ), στην «Ακτή Πειραιώς» (Πειραιώς και Λαμίας 4, 2103418020). Πέντε νέοι ερμηνευτές συμπράττουν σε ένα πρόγραμμα που φιλοδοξεί να καταργήσει μουσικές ταμπέλες. Συνδυάζοντας το ελληνικό και ξένο ροκ με τη funk, reggae, disco και latin μουσική, χωρίς να λείπουν και αναφορές σε ακόμη πιο απρόσμενα μουσικά είδη, στοχεύει στην ανάδειξη αγαπημένων τραγουδιών και μουσικών. Καλλιτεχνική διεύθυνση Κώστα Μαδεμλή. Πρόγραμμα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο.


O Παντελής Θαλασσινός και η Γιώτα Νέγκα, θα συνταξιδέψουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα, δίνοντας συναυλίες γεμάτες από αγαπημένα τραγούδια. Στις 25/5 (8.30μμ), εμφανίζονται στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Δήμο Ρέντη (Νάξου και Σταυράκη), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πρόσωπα του ελληνικού τραγουδιού». Είσοδος ελεύθερη. Ο Π. Θαλασσινός διαλέγει αγαπημένα τραγούδια δίσκων του, δοκιμάζει ακυκλοφόρητα τραγούδια για πρώτη φορά στη σκηνή, αλλά και επιλέγει τραγούδια άλλων δημιουργών, καθώς και παλαιότερα λαϊκά και παραδοσιακά. Φωνή που χρωματίζει μοναδικά κάθε τραγούδι, η Γ. Νέγκα έχει αφήσει κάλλιστες εντυπώσεις με την ερμηνεία της σε δίσκους, αλλά και συναυλίες με τραγούδια μεγάλων δημιουργών.

No comments: