Wednesday, May 21, 2008

ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ!


Της ΝΑΤΑΛΙ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 21/5/2008

Το 1989 ολοκληρώθηκε ένας πρώτος κύκλος, αυτός με τους «Τερμίτες». Κι ακριβώς εκείνη τη χρονιά, με το άλμπουμ «Μ' αγαπάς και Σ' αγαπώ», ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ξεκίνησε την προσωπική του σταδιοδρομία. Προσωπική αλλά ποτέ μοναχική. Πέρασαν έτσι «Τόσα Χρόνια Μια Ανάσα». Και φέτος, που κλείνει σχεδόν μια 20ετία, αποφάσισε προτού να ανοίξει τον επόμενο κύκλο του, να κάνει μια αναδρομή. Ετσι προηγήθηκε το διπλό cd (Minos-Emi) με 26 από τις ωραιότερες στιγμές της προσωπικής του δισκογραφίας και των συνεργασιών που έκανε κατά καιρούς.

Επεται το «πάρτι». Μια διπλή συναυλία στις 3 και 4 Ιουνίου στον Λυκαβηττό, με εκπλήξεις, με ροκιές, με μπαλάντες, με τα ωραιότερα τραγούδια του και με δεκάδες προσκεκλημένους: Θάνος Μικρούτσικος, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Τάνια Τσανακλίδου, Τερμίτες, Γιάννης Κότσιρας, Διονύσης Τσακνής, Βαγγέλης Γερμανός, Βασίλης Καζούλης, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Σταρόβας, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Αναστασία Μουτσάτσου, Φίλιππος Πλιάτσικας, Μπάμπης Στόκας, Χρήστος Θηβαίος, Κίτρινα Ποδήλατα και Ελεωνόρα Ζουγανέλη.
  • Καλέσατε πολύ κόσμο: σχεδόν όλους εκείνους με τους οποίους διασταυρωθήκατε κατά καιρούς...
«Κι όχι μόνο αυτό. Ο,τι έκανα με το διπλό cd "Τόσα χρόνια μια ανάσα" ήταν ουσιαστικά μια αυτοεπιβεβαίωση! Ηθελα να δω τι έχω κάνει, βρε παιδί μου. Ε, αυτό ήθελε και ζωντανή εφαρμογή, με την αίσθηση του πάρτι όπου μαζευόμαστε με αφορμή μια επέτειο».

No comments: