Monday, September 20, 2010

Από το reality πηδάει στη σκηνή

Αν το Σάββατο δεν πάτε μέχρι τη Μαλακάσα για να δείτε live τον Οζι Οζμπουρν τότε συντονιστείτε στο MTV να παρακολουθήσετε τη ζωή του σε ριάλιτι. Θα μας ξαναπεί τα «Paranoid» και «Sabbath Bloody Sabbath» που είχε πει με τους Black Sabbath το 2005 στη Μαλακάσα; Ναι, ο αθεόφοβος, έβαλε τις κάμερες μέσα στο σπίτι του κάνοντας την οικογένειά του σίριαλ.
Αστείος είναι, πολύ αστείος. «Fuck cat, fuck», έλεγε σε ένα γατάκι που είχε. Και περνώντας από την κουζίνα, κλοτσούσε μπαϊλντισμένος το δοχείο με το φαγητό του. Ασε δε πώς μιλάει στα παιδιά και τη γυναίκα του. Μία οικογένεια, αληθινό νούμερο. Αλλο ήταν αυτό όμως που μου έκανε μεγάλη εντύπωση παρακολουθώντας κάποια επεισόδια από τη ζωή τού Οζι.
Το πώς μεταμορφώνεται όταν ανεβαίνει στη σκηνή. Ενώ μέσα στο σπίτι ή και στις δουλειές της καθημερινότητας είναι ένας κουρασμένος μεσήλικος, που περπατάει μερικές φορές και με μπαστούνι ακόμη, στις συναυλίες του μοιάζει με έφηβος. Ακόμη και τότε που είχε τραυματιστεί στο γόνατο και δεν μπορούσε καν να περπατήσει, στη συναυλία που έδωσε το ίδιο βράδυ σε αμερικανική πόλη, χοροπηδούσε σαν μικρό παιδί. Είναι απίστευτο το πώς σε μεταμορφώνει το κοινό. Γι' αυτό και οι ρόκερ παραμένουν αιωνίως νεανίες.
Οπότε καταλαβαίνουμε τι πρόκειται να συμβεί στο Terra Vibe, το Σάββατο. Θα είναι μια συναυλία γεμάτη ιδρώτα και ενέργεια. Και αν αρχίσει και τα περιέργά του ο Οζι, όπως το συνηθίζει άλλωστε, τότε προβλέπεται πανικός. Το σάουντρακ της βραδιάς (θα) περιλαμβάνει κυρίως τραγούδια από την προσωπική του καριέρα, αλλά θα παίξει και κάποια στάνταρ των Black Sabbath. Στα υπ' όψιν πως από πέρυσι έχει στην μπάντα του κι έναν Ελληνα. Τον Κώστα Καραμητρούδη, «a guy from Greece -not the musical (Grease), the country», όπως τον παρουσιάζει. Είναι ο βασικός κιθαρίστας του. Ο Κώστας είναι ο Gus G, από το ελληνικό metal γκρουπ «Firewind».
info: το εισιτήριο στην προπώληση κοστίζει 45 ?. Για τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά στη σκηνή (Pitch Α) είναι 75 ? -ίδια τιμή και για τα VIP. Στο ταμείο, την ημέρα της συναυλίας, θα πρέπει να δώσετε 50 ?. Προπώληση:Αθήνα: Ticket House, Πανεπιστημίου 42. Θεσσαλονίκη: Ticket House, Μητροπόλεως 102. Και online
στα www.ticketpro.gr, www. tickethouse.gr *
  • ΟΖΖΥ @ 5
*Ο «godfather of heavy metal» έχει κυκλοφορήσει δέκα προσωπικά άλμπουμ μαζί με το καινούργιο του, το «Scream». Υπολογίσιμη και η προσωπική του καριέρα -ξεκίνησε σόλο το 1979-, ωστόσο δεν μπορεί να συγκριθεί με τα χρόνια των Black Sabbath, του συγκροτήματός του. Ιδρυτές του heavy metal, μαζί με τους Led Zeppelin τότε, τη δεκαετία του '70, αποτελούν δίχως αμφιβολία τα δύο κορυφαία ονόματα του ήχου.
*1982. Σε μία συναυλία ο Οζι έκοψε με τα δόντια του το κεφάλι μιας νυχτερίδας. Οπως εξηγούσε μετά, είχε σκοπό να την απελευθερώσει, αλλά ήταν ήδη νεκρή.
*Τα ναρκωτικά και το αλκοόλ αποτελούσαν αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητάς του. Εχει δουλέψει σε σφαγείο, μπήκε φυλακή για μικροκλοπές, είναι γεμάτος με tattoo στο σώμα του. Τα τέσσερα γράμματα Ο-Ζ-Ζ-Υ στα δάχτυλα του χεριού αποτελούν το σήμα κατατεθέν του.
*Οταν οι Black Sabbath χώρισαν με τον Οζι πήραν για τραγουδιστή τον Ronnie James Dio από τους Rainbow. Δεν ήταν το ίδιο όμως, όσο καλός τραγουδιστής κι αν είναι.
*War Pigs, Iron Man, The Wizard, Sweat Leaf, Sabbath Bloody Sabbath, Paranoid. Αυτά τα τραγούδια ακούσαμε το 2005 στη Μαλακάσα -στην τελευταία επίσκεψη των Black Sabbath με την αυθεντική τους σύνθεση- αυτά θα θέλαμε να ακούσουμε και τώρα.

No comments: