Friday, September 3, 2010

Ο Μποτσέλι στο Ηρώδειο για καλό σκοπό

  • Τα έσοδα της συναυλίας του ιταλού τενόρου θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος Δράσης κατά του Καρκίνου του Μαστού

H προ ημερών ανακοίνωση της επικείμενης πρώτης εμφάνισης του Αντρέα Μποτσέλι στην περίφημη Μητροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης με ένα ρεσιτάλ τον Φεβρουάριο του 2011, έφερε για μία ακόμη φορά τον πολυσυζητημένο ιταλό ποπ τενόρο στο επίκεντρο της διεθνούς δημοσιότητας. Στο πλαίσιο αυτό, η αθηναϊκή του συναυλία την προσεχή Τρίτη στο Ηρώδειο- για την οποία τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν από τις πρώτες κιόλας ημέρες της διάθεσής τους- αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Τα έσοδα από την εν λόγω συναυλία- στην οποία συμμετέχει επίσης και η «δική μας», διεθνώς ανερχόμενη υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου - θα διατεθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς του Ιδρύματος Δράσης κατά του Καρκίνου του Μαστού. «Η δυνατότητα να είμαι κατά κάποιον τρόπο χρήσιμος σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα όπως αυτός που διεξάγει το Ιδρυμα, αντιπροσωπεύει κατά τη γνώμη μου την πεμπτουσία τού να είναι κανείς άνθρωπος» δήλωνε τον περασμένο Αύγουστο σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜagazino» ο 52χρονος Μποτσέλι.

Ο ίδιος, άλλωστε, αισθάνεται ευγνώμων για ό,τι του έχει προσφέρει ως σήμερα η ζωή και επιθυμεί να ανταποδώσει κάτι απ΄ όλα όσα του έχουν δοθεί απλόχερα. Και αυτή ακόμη την ατυχία της ολοκληρωτικής απώλειας της όρασής του σε ηλικία 12 ετών, στη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου, αρκετοί θεωρούν ότι κατάφερε να τη μετατρέψει σε περίσσευμα ευαισθησίας και εκφραστικότητας τόσο στον τρόπο που ερμηνεύει όσο και σε αυτή καθαυτή την επικοινωνία του με το κοινό. Η αλήθεια είναι ότι η τεράστια απήχηση που γνώρισε τα τελευταία 15 χρόνια ο Μποτσέλι στο λεγόμενο ευρύ κοινό είναι εντυπωσιακή: αδιάψευστος μάρτυρας, τα 70 εκατομμύρια δίσκων του τα οποία έχουν πουληθεί διεθνώς. Στην ως σήμερα πορεία του έχει γνωρίσει αρκετές πρωτιές και διακρίσεις, κυρίως για την προσπάθειά του να φέρει κοντά τον κόσμο της όπερας με αυτόν της ποπ μουσικής και έχει γίνει αντικείμενο εκτίμησης και κολακευτικών σχολίων από ηχηρά ονόματα της τέχνης και της σοουμπίζ όπως η Σελίν Ντιόν, ο Πλάθιντο Ντομίνγκο και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Γεννημένος στις 22 Σεπτεμβρίου 1958 στο Λαζάτικο της Τοσκάνης- εκεί λειτουργεί από το 2006 το επονομαζόμενο «Θέατρο της Σιωπής» όπου διοργανώνεται ένα ετήσιο λαμπερό event κάθε Ιούλιο με τη συμμετοχή του ιδίου και άλλων διάσημων καλλιτεχνών από όλο το φάσμα της μουσικής-, ο Μποτσέλι έδειξε από μικρός την κλίση του. Σύμφωνα με δηλώσεις της μητέρας του μάλιστα, η μουσική ήταν το μόνο πράγμα που μπορούσε να «τιθασεύσει» τον γιο της. Σε ηλικία έξι ετών, άρχισε να μαθαίνει πιάνο και αργότερα έμαθε να παίζει φλάουτο, σαξόφωνο, τρομπέτα, τρομπόνι, άρπα, κιθάρα και ντραμς. Αργότερα, σπούδασε Νομικά και προκειμένου να κερδίζει κάποια χρήματα τα βράδια τραγουδούσε σε πιάνο μπαρ.

Από το 1994 και μετά - από τότε δηλαδή που κέρδισε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη στο Μουσικό Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο- η αύξηση της φήμης του υπήρξε ταχύτατη. Για τον Μποτσέλι είναι έννοια του ταλέντου, είναι συνάρτηση τεσσάρων παραγόντων: πάθους, αποφασιστικότητας, προδιάθεσης και δεκτικότητας του κοινού. «Αυτό το οποίο μετράει» δήλωνε στην ίδια συνέντευξη στο «ΒΗΜaganizo» «είναι το να είσαι ο σωστός άνθρωπος στη σωστή στιγμή...». ΙΝFΟ
Η συναυλία του Αντρέα Μποτσέλι θα δοθεί στις 7/9 (στις 21.00) στο Ηρώδειο και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Συμπράττει η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ. Μουσική διεύθυνση: Μαρτσέλο Ρότα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=352236&dt=04/09/2010#ixzz0yX9N84aJ

No comments: