Monday, March 28, 2011

Τα σεφαραδίτικα της Γιασμίν Λεβί

Η Γιασμίν Λεβί, γνωστή και ως ιέρεια των σεφαραδίτικων τραγουδιών, επιστρέφει δύο χρόνια μετά την τελευταία της συναυλία στην Ελλάδα. Η Ισραηλινή τραγουδίστρια εμφανίζεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, για μία και μοναδική συναυλία στο «Principal Club Theatre», τη Δευτέρα 11 Απριλίου. H Γιασμίν Λεβί έρχεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της με τίτλο «Sentir», όπου επανασυστήνει γνωστά κομμάτια σεφαραδίτικης μουσικής και φλαμένκο, ενώ δεν λείπουν και καινούργια τραγούδια καθώς επίσης και μια διασκευή του «Hallelujah» του Λέοναρντ Κοέν. Μέχρι στιγμής έχει ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ευρώπη, την Τουρκία, το Ισραήλ, αλλά και τις ΗΠΑ. Θα ακολουθήσει άλλη μία συναυλία της που θα δοθεί στην Αθήνα, στο «Θέατρο Badminton», στις 12 Απριλίου.
Στη μουσική της χρησιμοποιεί επιρροές από διάφορα είδη, από το φλαμένκο ως το τουρκικό οριεντάλ, και όργανα όπως η νταρντούκα και το ούτι αλλά και το βιολοντσέλο και το πιάνο
Στην Ελλάδα είναι κυρίως γνωστή από τη συνεργασία της με την Ελένη Βιτάλη, τη διασκευή της στο «Μπαλαμό» του Διονύση Τσακνή αλλά και τις επιτυχίες της «Una noche mas» και «Me Voy».

No comments: