Wednesday, March 16, 2011

Μουσικές «συνομιλίες»

Daud Khan Sadozai
  • Το πρόγραμμα του Ρος Ντέιλι και του Μουσικού Εργαστηρίου «Λαβύρινθος» συνεχίζεται σήμερα και αύριο (9.30 μ.μ.), στη σκηνή του θεάτρου «Ροές» (Ιάκχου 16, Γκάζι), με προσκεκλημένο τον Αφγανό μουσικό Daud Khan Sadozai, στο αφγανικό ραμπάμπ και το σαρόντ. Μαζί με τον Daud Khan Sadozai και τον Ρος Ντέιλι (λύρα, σάζι, τάρχου, ραμπάμπ) παίζουν οι Κέλλυ Θωμά (λύρα) και Σόλης Μπαρκή (κρουστά).
  • Στο «Αγγέλων Βήμα» (Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, 210 5242211), ο Σταύρος Παπασταύρου, κάθε Παρασκευή, Σαββατο (11.30 μ.μ.) και Κυριακή (10 μ.μ.), μέχρι τις 27/3, ερμηνεύει παραδοσιακά και έντεχνα τουρκικά τραγούδια, τραγούδια άλλων χωρών (Ουγγαρία, Σερβία, Ν. Ιταλία) και δικά του. Πιάνο: Αλκηστις Ραυτοπούλου. Πνευστά: Φώτης Μυλωνάς.
  • Νότες, εικόνες, συναισθήματα και υπέροχα τραγούδια, στη μουσική παράσταση «Των μαγεμένων προσευχές», κάθε Τετάρτη στα «9/8» (Λεωφ. Αλεξάνδρας 40, 210.8235.841), σε σκηνοθετική επιμέλεια Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου. Οι ηθοποιοί Κ. Κωνσταντόπουλος και Μυρσίνη Δόξα παρουσιάζουν γνωστά ερωτικά τραγούδια, ελληνικά και ξένα, και ποιήματα από τη νέα ποιητική συλλογή του Χρήστου Α. Μιχαήλ («Η καχυποψία ενός άλλοθι»). Καλεσμένοι τους, στη σημερινή παράσταση, θα είναι οι Ειρήνη Μπαλτά, Δημήτρης Δρόσος και Νικήτας Χολογκιτας.
  • 30 χρόνια μετά τη δημιουργία του συγκροτήματος «Τα παιδιά από την Πάτρα», ο Λάμπρος Καρελάς ξανασυναντά τον Χρήστο Παπαδόπουλο και τον Αργύρη Παπαγεωργίου στη λαϊκή μουσική σκηνή «Διαδρομές», από τις 18/3 (11 μ.μ.) και για πέντε Παρασκευές και Σάββατα. Θα θυμίσουν τις επιτυχίες και το γνωστό στιλ του συγκροτήματος.
  • Ο Διονύσης Τσακνής ανεβαίνει στη σκηνή του Club του Μύλου, για μία μοναδική εμφάνιση το Σάββατο (19/3). Μαζί του ο Νίκος Ζιώγαλας, ο MC YINKA και η Κασσιανή Λειψάκη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις δικές του μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες, καθώς και τραγούδια φίλων του, τα οποία κυκλοφόρησαν κι έχουν κερδίσει πολύ καλές κριτικές.

No comments: