Monday, August 3, 2009

Τιμούν τον Δημήτρη Δραγατάκη


Τη μνήμη ενός σπουδαίου συντοπίτη τους, του μουσουργού Δημήτρη Δραγατάκη τιμούν ο Σύλλογος Πλατανούσας Ιωαννίνων «Η Αγία Παρασκευή» και ο Δήμος Κατσανοχωρίων, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνουν (8/8, 8 μ.μ), στην κεντρική πλατεία του χωριού Πλατανούσα (βρίσκεται στα σύνορα των νομών Αρτας και Ιωαννίνων).

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Δημήτρη Δραγατάκη, που φιλοτέχνησε ο, επίσης, Πλατανουσιώτης γλύπτης και καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Θεόδωρος Παπαγιάννης. Επίσης, θα παρουσιαστούν έργα του τιμώμενου μουσουργού και ένα έργο του προέδρου της Ενωσης Ελλήνων μουσουργών, Θόδωρου Αντωνίου, αφιερωμένο στη μνήμη του Δ. Δραγατάκη. Θα τα ερμηνεύσουν η Μαργαρίτα Συγγενιώτου (μέτζο σοπράνο) και οι μουσικοί Φίλιππος Τσαλαχούρης (φλάουτο), Αντώνης Ρεμούνδος (βιόλα), Αμαλία Γιαννοπούλου (τσέλο).

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα παρουσιαστούν τα βιβλία των: Δημήτρη Γ. Τριάντου «Στη σκιά του Ξηροβουνίου», Κίμωνα Μπαρτζώκα «Ερευνα - Σατυρικά - Λαογραφικά και άλλα...», Τάκη Παπαδημητρίου «Ποιητικές απόπειρες», Χριστίνας Καραγιάννη «Τα φτερά της πεταλούδας». Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό του συλλόγου και μουσική από το συγκρότημα «Λαλητάδες». Είσοδος ελεύθερη.

No comments: