Thursday, August 6, 2009

Νέο άλμπουμ που... σκοτώνει από τον Ρόμπι Γουίλιαμς

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς άλλαξε. Μένει στο Λος Αντζελες με τη φίλη του, δεν πολυβγαίνει, δεν φωτογραφίζεται γυμνός με τα τατουάζ του, προτιμά να διατηρεί χαμηλό προφίλ, να μην προκαλεί κι ας επιμένει να λέει όχι στους Take That, το γκρουπ που τον ανέδειξε όταν ήταν νέος και άγνωστος. Ομως τώρα ο Ρόμπι Γουίλιαμς δεν μοιάζει να έχει κανέναν ανάγκη. Και με το άλμπουμ που ετοιμάζει, ευελπιστεί να πάρει πίσω τον θρόνο του απόλυτου ποπ σταρ, τουλάχιστον στη γενέτειρά του.

Είχε φτάσει σε ένα σημείο που τα είχε δει όλα. Και τα είχε κάνει όλα. Η υπερβολική δημοσιότητα είχε αρχίσει να γυρίζει μπούμερανγκ. Οπως συνηθίζεται άλλωστε. Τα τελευταία τρία χρόνια αποφάσισε να εξαφανιστεί. Ο αμερικανικός Τύπος νόμιζε ότι... πέθανε. Επρεπε να σκαρώσουν ιστορίες για να «πουλήσουν» Ρόμπι. Τον ίδιο Ρόμπι που έβγαλε το Rudebox. Υπήρξε όσο αγενής ονειρευόταν στη ζωή του, μαζί και προκλητικός και μετά τις ενθουσιώδεις κριτικές των θαυμαστών του και των ανθρώπων της μουσικής βιομηχανίας, αποφάσισε να βγάλει και κάτι καινούργιο. Τον Νοέμβριο θα ξέρουμε. Αν αξίζει ή όχι. Αλλά στην περίπτωση του Ρόμπι όλα συγχωρούνται, ειδικά όταν οι ποπ μελωδίες συνοδεύονται από εντυπωσιακά βιντεοκλίπ που παίζουν ξανά και ξανά.

O ίδιος ο Γουίλιαμς πάντως λέει ότι το νέο του άλμπουμ «σκοτώνει». Οτι οι ακροατές θα ανακαλύψουν «τον παλιό Ρόμπι, τον καινούργιο Ρόμπι και έναν Ρόμπι που κανείς μας δεν έχει γνωρίσει». Οπως γράφει στο μπλογκ του, ξαναέγραψε ένα από τα καινούργια τραγούδια σαν φόρο τιμής στον Μάικλ Τζάκσον. «Δεν μπορούσα να βρω έναν στίχο για να ταιριάξει στα νέα κομμάτια. Οταν πέθανε, τον ξαναέγραψα με εκείνον στο μυαλό μου». Μένει να δούμε τι θα κάνει και με τη δισκογραφική του εταιρεία, καθώς το συμβόλαιό του λήγει... Πρόσφατα, ο Βρετανός καλλιτέχνης ήρθε σε ρήξη με την ΕΜΙ, την ίδια στιγμή που ο ατζέντης του χαρακτήριζε την εταιρεία του «ελέφαντα». Μένει να δούμε ποιος θα είναι το ποντίκι. [Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Πέμπτη, 6 Aυγούστου 2009]

No comments: