Wednesday, February 2, 2011

Οι «άλλοι» Doors

 
Εδώ και 13 χρόνια ο Τζέι Φερνάντεζ (στη φωτογραφία) βγάζει το ψωμί του δίνοντας παραστάσεις ως Τζιμ Μόρισον. Τον Τζιμ Μόρισον όλοι τον ξέρουμε. Τον Τόνι Φερνάντεζ δεν είναι και τόσο βέβαιο. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «Peace Frog», το όνομα του οποίου ανήκει σε τραγούδι των «Doors», θα βρεθεί μαζί με τα υπόλοιπα μέλη στην Ελλάδα μέσα στον Μάρτιο για μια σειρά συναυλιών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο Μπάντμινγκτον της Αθήνας, στόχος των οποίων είναι η «αναβίωση» των «Doors». Το σόου των «Reace Frog» είναι εξ' ολοκλήρου εμπνευσμένο από τους ήχους των «Doors», δηλαδή του Μόρισον, του Ρέι Μάνζαρεκ (πιάνο), του Ρόμπι Κρίγκερ (κιθάρα) και του Τζον Ντέσμοντ (κρουστά).
Τέσσερις μόλις χρόνια, από το 1967 _χρονιάς κυκλοφορίας του πρώτου άλμπουμ τους_ ως τον πρόωρο θάνατο του Μόρισον στο Παρίσι το 1971, στάθηκαν αρκετά για να δημιουργήσουν την τεράστια φήμη αλλά και την σημερινή υστεροφημία των «Doors». Ολα άρχισαν από την επιτυχία του πρώτου κιόλας δίσκου τους, «The Doors» (το καλύτερο ντεμπούτο όλων των εποχών στη ροκ δισκογραφία). Ακολούθησε το σκοτεινό «Morrison Hotel» (1970) και η σύντομη αλλά λαμπρή καριέρα του συγκροτήματος ολοκληρώθηκε το 1971 με το εξαιρετικής ευαισθησίας «L.A. Woman».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών η μπάντα των Peace Frog που αποτελεται από τους Φερνάντεζ, Τζον Χάτζο, Τζερόμ Ρόουτς και Σον Κόλιγκαν «αναπλάθει τη μαγεία και την ένταση του θρυλικού συγκροτήματος με μαγευτικές και υπνωτικές ερμηνείες σαν αυτές που χάρισαν στον Μόρισον το παρατσούκλι «The Lizard King»». Στο ρεπερτόριο των «Peace Frog» θα βρούμε αλησμόνητες επιτυχίες των «Doors» από το «Hello, I love you» ως το «The End» και το «Light my Fire». Αγαπήθηκαν στην εποχή τους και εξακολουθούν να τραγουδιούνται από εκατομμύρια χείλη.
Το μόνο που απομένει να δούμε είναι αν η παράσταση αυτή θα μας κάνει να αναζητήσουμε τον original ήχο των Doors στο σπίτι μας ή θα μας παρασύρει από μόνη της. Πάντως το γεγονός ότι οι «Peace Frog» γιορτάζουν εφέτος 13 χρόνια ζωής δηλώνει ότι το σόου τους έχει γίνει, τουλάχιστον αποδεκτό.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: 15 & 16 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΑΘΗΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ: 17,18 & 19 ΜΑΡΤΙΟΥ

No comments: