Sunday, December 9, 2007

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΒΟΛΟΥ


Δημήτρης Μαραγκόπουλος

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του (επιτυχημένου) Δημήτρη Μαραγκόπουλου ξεκινάει το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών Βόλου, και έξι σημαντικά ξένα σχήματα αλλά και ελληνικές ομάδες εξερευνούν τον σύγχρονο όρο του «μουσικού θεάτρου». Οχι επιθεώρηση, όχι μιούζικαλ, όχι καμπαρέ αλλά παραστάσεις που συνδυάζουν τουλάχιστον δύο ή τρεις τέχνες. Χορός, μουσική, θέατρο, εικαστικά, νέες τεχνολογίες.

Η αυλαία θα ανοίξει αυτό το Σάββατο (15/12) στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου με το μπαλέτο «Ζορμπάς» του Μίκη Θεοδωράκη (σε χορογραφία του Λόρκα Μασίν) που θα ερμηνεύσει για δύο βραδιές το Μπαλέτο της Εθνικής Οπερας της Σόφιας. Στις 21 και 22 του μήνα η αυστριακή ομάδα «Liquid Loft» του Chris Harring παρουσιάζει την παράσταση «Kind of Heroes» όπου οι τρεις αντι-ήρωες περφόρμερ, με χιούμορ και συστολή, αντιστρέφουν τα στερεότυπα των ηρώων της μαζικής κουλτούρας. Στο φεγγάρι(!) θα μας ταξιδέψει, στις 25 και 26 του μήνα ο Αμερικανός περφόρμερ Wolf Bowart σε μια παράσταση με τίτλο «Lalaluna» που συνδυάζει τις τέχνες του τσίρκου, την παντομίμα και τα ακροβατικά.

Στις 28 και 29 Δεκεμβρίου ο Γάλλος Ντομινίκ Μπουαβέν θα μας χαρίσει ένα συναρπαστικό sight specific, το «Transports Exceptionels», πρωτότυπο ντουέτο για έναν χορευτή και έναν εκσκαφέα που απολαύσαμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας. Η ομάδα του Μπουαβέν θα παρουσιάσει παράλληλα (στις 29/12 μόνο για μια βραδιά) την παράσταση «Bonte Divine», μια ιστορία αγάπης που ξεκινάει τον Μεσαίωνα και φτάνει στις μέρες μας. Στις 3 και 4 Ιανουαρίου αναμένουμε με ενθουσιασμό την ομάδα «Piesn Kozla» από την Πολωνία σε ένα έργο εμπνευσμένο από τα Αναστενάρια.

Η αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ Βόλου θα κλείσει με την ομάδα του Νίκου Παρθένη και του Ζαφείρη Κουκουσέλη σε μια μουσική παράσταση με τίτλο «Μυστικά της Θάλασσας». Πληροφορίες για εισιτήρια: τηλ. 24210 32818.

No comments: