Saturday, February 23, 2008

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ

Ευγενικός, εν εγρηγόρσει και πάντα φίλος με τους Μητσοτάκηδες, ο Μίκης Θεοδωράκης έδωσε την ευχή του προς τη «φίλη Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη» για «καλό κουράγιο, μιας και στους ώμους της συσσωρεύονται αυτή τη στιγμή βαρύτατες ευθύνες από τα πολύπλοκα προβλήματα που θα πρέπει να λυθούν με τρόπο που να εξασφαλίζει τόσο τα δίκαια των εμπλεκομένων όσο και το μέγα αγαθό της ειρήνης»! Καλά δεν βλέπει τηλεόραση, δεν βλέπει φωτογραφίες της Ντόρας Μπακογιάννη - Κούβελου - Μητσοτάκη ο Μίκης; Η γυναίκα συνεγώς και ακαταπαύστως ΓΕΛΑΕΙ!

Ο Μίκης, λοιπόν, βραβεύθηκε από τη Δημοκρατία του Σαν Μαρίνο σε τελετή που έγινε στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου παρέστη και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Φιορέτσο Στόλφι. Η Μπακογιάννη είπε πως «η ευγενική πρωτοβουλία της Δημοκρατίας του Σαν Μαρίνο είναι άξια συγχαρητηρίων», καθώς το έργο του Μίκη Θεοδωράκη είναι αφιερωμένο «στον πολιτισμό της ψυχής», αλλά και «στην αποδοχή των δημοκρατικών ιδεωδών που ο ίδιος προβάλλει συνεχώς», αναλαμβάνοντας ένα ρόλο πρεσβευτή που «μεταφέρει τα διαπιστευτήρια του ελληνικού πολιτισμού ανά τον κόσμο» .

Ο υπουργός Εξωτερικών του Σαν Μαρίνο υπογράμμισε ότι η επιλογή του Μίκη Θεοδωράκη από τη χώρα του έγινε λόγω της προσωπικής ιστορίας του μεγάλου συνθέτη, του έργου του και του αγώνα του για τα ιδανικά της ειρήνης και της δημοκρατίας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, τέλος, υπενθύμισε ότι «ο πολυτιμότερος σύμμαχος και φρουρός της ειρήνης ήταν και είναι πάντοτε η πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία του κάθε λαού, οι δεσμοί που δημιουργούνται και θεμελιώνουν τις σχέσεις ανάμεσα σε όλους τους λαούς, καθώς και οι γόνιμες πνευματικές ανταλλαγές».

No comments: