Wednesday, February 20, 2008

Abba... καλά κάθονται στο θρύλο τους


ABBA.
Year: 1981
© Polar Music International AB
Ποιος θέλει να δει τους 68χρονους Abba;

Eπανασύνδεση Abba είπατε; Α, μπα μπα! Του ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά το ένα b του θρυλικού σουηδικού ποπ συγκροτήματος, ο Μπγιορν Ούλβεους, που έκανε ένα ταξίδι – αστραπή στην Αθήνα, φέρνοντας μαζί του την κακοκαιρία από την πατρίδα του, όπως είπε αστειευόμενος. Για το λόγο της επίσκεψής του αρκούν δύο λέξεις: «Mamma Mia!», το δημοφιλές μιούζικαλ που βασίζεται σε στίχους των τραγουδιών των Abba με 30 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως και έρχεται, επιτέλους, στο σπίτι του (η υπόθεση διαδραματίζεται σε ελληνικό νησί). Ραντεβού από τις 6 Μαΐου και για έξι βδομάδες στο θέατρο Badminton (ήδη πάνω από 17.000 έχουν προπωληθεί). Μεταξύ άλλων, ο κεφάτος και ιδιαίτερα φιλικός Μπγιορν είπε:

ABBA - 1980 Super Trouper

Για την επανασύνδεση Abba: «Δεν πρόκειται να ξανανέβουμε στη σκηνή γιατί αυτό που θέλουμε είναι να μείνουμε γνωστοί ως το γκρουπ που δεν επέστρεψε και δεν επανενώθηκε ποτέ. Ποιος άλλωστε θέλει να δει στη σκηνή τέσσερις 68χρονους;».

Για το μιούζικαλ: «Η ιστορία διαδραματίζεται στην Ελλάδα, διότι η πρωταγωνίστρια του έργου, Ντόνα, είναι ένας αντιπροσωπευτικός χαρακτήρας ενός ελληνικού νησιού».

Για την ταινία (θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο): «Θα γεμίσει την Ελλάδα με τουρίστες, καθώς αποτελεί έξοχη διαφήμιση για τα υπέροχα νησιά».

ABBA - 1976 Knowing Me, Knowing You

Για τις ενδυματολογικές επιλογές των Abba: «Ηταν το αποκορύφωμα της υπερβολής και του κακού γούστου. Σκοπός μας ήταν να κερδίσουμε τις εντυπώσεις στο διαγωνισμό της Eurovision το 1974 (και τα κατάφεραν), μια εποχή που έτσι κι αλλιώς κυριαρχούσε το γκλαμ ροκ». [Ελεύθερος Τύπος, 20/2/2008].


ABBA in a shot from the sleeve session for The Singles - The First Ten Years.
Year: 1982
© Polar Music International AB
Οι ΑΒΒΑ δεν θα επανενωθούν ποτέ

«Ποιος μπορεί να θέλει να δει τέσσερις εξηνταπεντάρηδες μαζί στη σκηνή;», ρώτησε γελώντας ο Μπιορν Ουλβέους, ένας κοστουμαρισμένος μεσήλικας που έμοιαζε περισσότερο με στέλεχος επιχειρήσεων παρά με ποπ σταρ. «Θα ήταν μεγάλο σοκ και για μας και για τους θαυμαστές μας. Γιατί τελικά οι ΑΒΒΑ θα παραμείνουν γνωστοί ως η μπάντα που δεν επανενώθηκε ποτέ», συμπλήρωσε ο ένας από τους βασικούς συνθέτες της σουηδικής ποπ τετράδας.

O Μπιορν Ουλβέους καυχήθηκε χθες ότι η μουσική των ΑΒΒΑ θα συνεχίσει να ζει ακόμη και όταν αυτοί δεν θα παίζουν ούτε νότα
Βρέθηκε χθες το μεσημέρι στο θέατρο Badminton για να παρουσιάσει το μιούζικαλ «Mamma Mia», που θα ξεκινήσει παραστάσεις στις 6 Μαΐου. Αλλωστε, οι ΑΒΒΑ διαλύθηκαν τη στιγμή που είχαν φτάσει στην κορυφή, το 1982, οπότε, όπως είπε ο Μπιορν Ουλβέους, «μετά θα αρχίζαμε να επαναλαμβάνουμε τους εαυτούς μας». Και απέρριψαν προσφορές εκατομμυρίων δολαρίων για να επανασυνδεθούν.

Πάνω από 30 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο έχουν δει το «Mamma Mia». Από τις 6 Μαΐου θα το δουν και οι Ελληνες
«Το "Mamma Mia" έρχεται επιτέλους σπίτι του», είπε προλογίζοντας το μιούζικαλ, αφού είναι πασίγνωστο ότι εκτυλίσσεται σε ένα ελληνικό νησί. Είναι η ιστορία της Σοφί, της κόρης μιας ιδιοκτήτριας παραδοσιακής ελληνικής ταβέρνας που, λίγο πριν παντρευτεί, ψάχνει να βρει τον πατέρα της διαβάζοντας κρυφά το ημερολόγιο της μητέρας της για να καταλήξει σε τρία ονόματα. Και καλεί και τους τρεις στον γάμο της... [Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, Ελευθεροτυπία, 20/2/2008].

No comments: