Monday, August 27, 2012

Θάνος Μικρούτσικος και Μαρία Φαραντούρη θα συναντηθούν στο Ηρώδειο

Δύο παράλληλοι μουσικοί δρόμοι θα διασταυρωθούν για πρώτη φορά, αύριο, στο Ηρώδειο, στις 9 το βράδυ. Ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος και η Μαρία Φαραντούρη θα συναντηθούν εκπληρώνοντας ένα όνειρό τους από την αρχή σχεδόν της σταδιοδρομίας τους. Στη συναυλία, με τίτλο «Η συνάντηση», η Μαρία Φαραντούρη θα ερμηνεύσει τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και ο Θάνος Μικρούτσικος θα παίξει για εκείνη στο πιάνο τραγούδια του Χατζιδάκι, του Kουρτ Βάιλ, του Λούτσιο Ντάλα και φυσικά του Μίκη Θεοδωράκη. Κορυφαία στιγμή της βραδιάς αναμένεται να είναι η παρουσίαση του κύκλου τραγουδιών «Κατάσταση Πολιορκίας», ένα από τα σημαντικότερα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Ο Θάνος Μικρούτσικος υποστηρίζει ότι το έργο αυτό (σε ποίηση Ρένας Χατζηδάκη) αποτελεί έναν ποιητικό χείμαρρο πολιτικής και ερωτικής εξομολόγησης - ένα ντοκουμέντο - και ταυτόχρονα έργο υψηλής αισθητικής και μουσικής τέχνης. Είναι ένα οριακό έργο του Μίκη, μια ασταμάτητη μελωδία - ποταμός. Η Μαρία Φαραντούρη, που η φωνή της ταυτίστηκε με αυτό το έργο (ως πρώτη ερμηνεύτριά του), πιστεύει ότι αξίζει ένας μεγάλος έπαινος στον Θάνο Μικρούτσικο για τη θαυμάσια, εντελώς νέα ενορχήστρωση του έργου που θα παρουσιαστεί στη συγκεκριμένη συναυλία.
Ο Θάνος Μικρούτσικος το ενορχηστρώνει για δύο φωνές, δύο πιάνα, πνευστά και επτά εκτελεστές κρουστών. Εκτός από τον Θάνο Μικρούτσικο και την Μαρία Φαραντούρη, στη σκηνή θα βρεθούν μαζί τους ο Κώστας Θωμαΐδης και η Αννα Λινάρδου, καθώς και οι σολίστ: Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο), Γ. Κιουρτσόγλου (μπάσο), Χρήστος Περτσινίδης (κιθάρα), Ακης Γαβαλάς (τύμπανα) καιΝίκος Τουλιάτος (κρουστά).
Τιμές εισιτηρίων 20, 30, 48, 60, 78 ευρώ και 10 ευρώ (φοιτητικό). Τιμές προπώλησης: 18, 28, 35, 50, 68 ευρώ και 10 ευρώ (φοιτητικό). Σημεία πώλησης - εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, Αθήνα. Τηλεφωνικές Πωλήσεις: 210.7234.567. Online πωλήσεις: TicketServices.gr.

No comments: