Saturday, September 24, 2011

Ο Μάριος Φραγκούλης ερμηνεύει «Κάρμινα Μπουράνα»

Σ' ένα από τα λαοφιλή αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής φιλολογίας, την ερωτική καντάτα «Κάρμινα Μπουράνα» του Γερμανού Καρλ Ορφ, θα έχει σολιστική παρουσία ο Μάριος Φραγκούλης. Ο συνθέτης την έγραψε το 1937, όταν υπήρχαν τα προμηνύματα του πολέμου. Εν τούτοις, επέλεξε τα μεσαιωνικά ερωτικά ποιήματα του 13ου αιώνα, γιατί ο έρωτας όλες τις εποχές είναι η κινητήριος δύναμη ενάντια στην επικρατούσα αλγεινή κοινωνική ατμόσφαιρα. Η πρώτη συναυλία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ, υπό τον Λουκά Καρυτινό, θα δοθεί τη Δευτέρα (9 μ.μ.), στο Ηρώδειο. Συμμετέχουν η Μικτή Χορωδία Δήμου Αθηναίων, η Μικτή Χορωδία Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας της Ελλάδος και η Παιδική Χορωδία Rosante. Επειδή τα εισιτήρια της πρώτης συναυλίας είναι προπωλημένα, η συναυλία θα επαναληφθεί την Παρασκευή στις 30 του μήνα.
Μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη, τη σκηνή θα μοιραστούν η σοπράνο Λουκία Σπανάκη και ο κόντρα τενόρος Νίκος Σπανός. Τη βραδιά θα ανοίξει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, με το έργο του «Σατυρικόν», που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Πετρώνιου.
Εν τω μεταξύ, ο Μάριος Φραγκούλης ξεκινάει έναν κύκλο εμφανίσεων στην Αμερική, για να συμπράξει με την York Symphony Orchestra, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, στη Βοστόνη. Προετοιμάζει το προσωπικό του κονσέρτο τον Ιανουάριο στη Μόσχα και τον Φεβρουάριο επιστρέφει στη Βοστόνη. Θα ακολουθήσει η πρόσκληση, στο Palm Beach της Φλόριντα, σε τελετή των «Leadership 100», όπου θα παρουσιάσει τη νέα διεθνή δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Beautiful Things». Ο νέος δίσκος θα κυκλοφορήσει σε Ευρώπη, Ρωσία, Ασία, Αμερική, Καναδά, Μεξικό και Αφρική. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί στις 15 Νοεμβρίου και σχεδιάζει τη νέα παγκόσμια περιοδεία του έχοντας υπογράψει διεθνές συμβόλαιο με τη «Sony».
Μέρος των εσόδων των δύο συναυλιών θα δοθεί στο Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακιζομένων «Επάνοδος». Εισιτήρια διατίθενται προς 28, 45, 60, 80, 95 ευρώ (διακεκριμένη ζώνη). Προπώληση: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), τηλ. 210-7234567, www.ticketservices.gr.
Β.Κ.Κ.

No comments: