Wednesday, April 16, 2008

Η Teresa Salgueiro στην Αθήνα στις 20 Απριλίου...

Tην Κυριακή 20 Απριλίου, η τραγουδίστρια των Πορτογάλων Madredeus, Teresa Salgueiro, θα είναι στο θέατρο "Παλλάς" στην Αθήνα. Η Salgueiro, συνοδευόμενη από τους Lusitania Ensemble θα παρουσιάσει την καινούρια της προσωπική δουλειά "La Serena" αλλά και πολλά αγαπημένα, όπως τα "La Vie en Rose", "Caruso", "Unforgettable". Η Teresa Salgueiro ξεκίνησε ως αυτοδίδακτη τραγουδίστρια, οι μουσικές επιρροές της οποίας περιλαμβάνουν τα φάδος, τη βραζιλιάνικη μουσική και τη διεθνή ποπ και ροκ μουσική. Το 1986 έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία των Μadredeus, ενός συγκροτήματος, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία μέσα στο ξαφνικό κύμα του ενδιαφέροντος για την world μουσική.

Με άλμπουμ όπως τα "Os Dias da MadreDeus", "Existir" -το οποίο περιέχει την επιτυχία τους "O Pastor", "O Espirito da Paz" και τη συμμετοχή τους στο soundtrack της ταινίας "Lisbon Story" του Βιμ Βέντερς, κέρδισαν την διεθνή αναγνώριση. Οι Madredeus έχουν εμφανιστεί στους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως τα θέατρα Olympia και Le Theatre de la Ville στο Παρίσι, στο Μέγαρο Μουσικής της Βαρκελώνης, στην Alte Oper της Φρανκφούρτης, στο Barbican του Λονδίνου και στο Bunkamura του Tόκιo. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Salgueiro άρχισε να ενδιαφέρεται για την κλασική μουσική και σπούδασε στο Conservatory της Λισαβόνας.

Το 2006, κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ με τίτλο "Obrigado", και το 2007, το "Voce e Eu". Επίσης, συμμετείχε στο "Silence, Night and Dreams" του Zbigniew Preisner, του οποίου η Πρώτη Παγκόσμια παρουσίαση έγινε στην Αθήνα, το Σεπτέμβριο του 2007, στο Ηρώδειο. Οι Lusitania Ensemble είναι η εξέλιξη του "Quinteto Lusitania", του συγκροτήματος που δημιούργησε το 1989 ο Jorge Varrecoso Goncalves. Η αλλαγή στο ύφος είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τη αρχή της συνεργασίας του σχήματος με την Teresa Salgeiro το 2006, όταν ο Jorge Varrecoso ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στο project "La Serena".



Προπώληση εισιτηρίων:
- Στα ταμεία του Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5, Aθήνα Τηλ.: 210-3213100
- Στo δισκοπωλείο Fnac (The Mall, Mαρούσι)
Για αγορά εισιτηρίων με πιστωτική κάρτα: τηλεφωνικά στο: 210 8108181
μέσω ίντερνετ στο : www.ellthea.gr

No comments: