Tuesday, March 18, 2008

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ «Σκωτσέζικο Ντουζ»


Το δείγμα που άκουσα με τη δουλειά του Νίκου Κατσίκα μου άρεσε και νομίζω ότι "ανακάλυψα" έναν σπουδαίο καλλιτέχνη... Δημοσιεύω το δελτίο τύπου που μου έστειλε (και το προσυπογράφω) η Μαίρη Βιντιάδου...

Ο Νίκος Κατσίκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει όλα τα χρόνια και εργάζεται ως φαρμακοποιός. Η μεγάλη αγάπη της ζωής του είναι η μουσική σε όλες της τις διαστάσεις: γράφει στίχους, μουσική και ερμηνεύει.
Από πολύ μικρός ξεκίνησε τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα και συνέχισε με τα ανώτερα θεωρητικά (αρμονία και αντίστιξη) και φωνητική. Έχει συμμετάσχει και μάλιστα βραβευθεί πολλές φορές σε μουσικά φεστιβάλ (Φεστιβάλ Ιθάκης, Φεστιβάλ Μάνος Λοϊζος), ενώ είναι γνωστός για την αμεσότητα και την καλή του επικοινωνία με το κοινό στις ζωντανές του εμφανίσεις. Αυτό το χαρακτηριστικό του είναι αναμενόμενο από έναν τραγουδοποιό που βιώνει τη μουσική όχι απλά ως μία μορφή τέχνης και διασκέδασης, αλλά και ως τρόπο ζωής και μέσο έκφρασης των συναισθημάτων και των «πιστεύω» του.
Μετά από τον επιτυχημένο προηγούμενο δίσκο του με κορυφαία στιγμή το «Να γελάς», ο Νίκος Κατσίκας ξανακάνει την εμφάνισή του στη δισκογραφία με το «Σκωτσέζικο Ντουζ». Ένας δίσκος – ταυτότητα του καλλιτέχνη, όπου ελίσσεται όπως πολύ καλά αυτός ξέρει ανάμεσα στο ροκ και το λαϊκό. Για μία ακόμη φορά έχει πλούσιο υλικό να μας χαρίσει: καυστικούς, έξυπνους μα και διασκεδαστικούς στίχους πάνω σε όμορφες και απλές μελωδίες. Το συνδυασμό αυτό έρχεται και δένει με τον καλύτερο τρόπο ο γνωστός σε όλους Μιχάλης Νικολούδης, που τον συναντάμε στην ενορχήστρωση, τον προγραμματισμό, την ακουστική κιθάρα, το μαντολίνο, τη μαντόλα και τα ταμπουρα. Ξεχωριστές στιγμές του δίσκου οι συμμετοχές των (με αλφαβητική σειρά):Δημήτρη Κοντογιάννη, Μαντώ, Ελένη Ροδά.

----------------
Now playing: Nikos Katsikas_Valia
via FoxyTunes

No comments: