Friday, March 14, 2008

Μουσική... άνοιξη!

  • Ο τραγουδοποιός - ερμηνευτής Δημήτρης Ζερβουδάκης ξαναεμφανίζεται σήμερα, στο «Μετρό» (Γκύζη και Κάλβου 83, 210 6439.089), με αφορμή τον τελευταίο του δίσκο «Στα χαμηλά και στα ψηλά», μια πανδαισία ζεϊμπέκικων και λαϊκών ακουσμάτων.
  • Τραγούδια του νέου δίσκου της «Μέχρι το τέλος» και προηγούμενων δίσκων της και άλλα Ελλήνων και ξένων δημιουργών, παρουσιάζει η Νατάσα Μποφίλιου, σήμερα στον «Ιανό» (Σταδίου 24, 210 3217.917). Ενα πρόγραμμα με τραγούδια για καθημερινές ιστορίες της πόλης.
  • Ενας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της νέας γενιάς της τζαζ, ο Charlie Hunter εμφανίζεται (μέχρι 20/3), με το τρίο στο «Half Note» (Τριβωνιανού 17, Μετς, 210 9213.310).
  • Συναυλία του Αρχείου Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου, σήμερα (8.30μ.μ.) στον «Παρνασσό» (πλ. Καρύτση). Οι Στάθης Μαυρομάτης (σαξόφωνα), Ελίνα Μπουτιέρη (πιάνο) και Μαξίμ Μανκόφσκυ (κρουστά) θα παρουσιάσουν, σε α΄ παγκόσμια, έργα των Ελλήνων μουσουργών της διασποράς Γιώργου Γουναρόπουλου, Γιώργου Τσιλίκα, Ανδρέα Μακρή, Δημήτρη Νικολάου, Αρη Καραστάθη, Ντάνα - Δημήτρη Ρίτσαρτσον. Το «Ensemble Χ» θα παρουσιάσει έργα του Hindemith και σε α΄ παγκόσμια, 3 έργα Ελλήνων μουσουργών (Θ. Αντωνίου, Ι. Παπαδάτου, Α. Ντάρλα), βασισμένα σε θέματα του Hindemith.
  • Διάσημα ντουέτα από όπερες των Βέρντι, Πουτσίνι, Μπιζέ κ.ά. ερμηνεύουν οι Λυδία Αγγελοπούλου (μεσόφωνος) και Σταμάτης Μπερής (τενόρος), τη Δευτέρα (8.30μ.μ.), στην αίθουσα «Φ. Νάκας» (Ιπποκράτους 41). Στο πιάνο ο Νίκος Βασιλείου.

No comments: