Wednesday, July 18, 2007

Η ελληνική μυθολογία στο λυρικό τραγούδι

Ενα εντυπωσιακό πρόγραμμα κλασικής μουσικής, κυρίως Ελλήνων δημιουργών, με θέματά του από την ελληνική μυθολογία, επέλεξε η Ελληνίδα υψίφωνος Ελσα Καστέλα, παρουσιάζοντάς το στη συνέχεια με μαθητές της σε συναυλία στο πλαίσιο των φετινών Φεστιβάλ της Βιέννης, ενώπιον πολυπληθούς κοινού και εκπροσώπων της πνευματικής ζωής στην αίθουσα τελετών του διοικητηρίου του 13ου τομέα της αυστριακής πρωτεύουσας.

Η Ελληνίδα καλλιτέχνις, με τη λαμπρή σταδιοδρομία σε φημισμένα λυρικά θέατρα και αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης και το πλούσιο παιδαγωγικό της έργο των τελευταίων χρόνων, παρουσίασε με τρεις μαθητές της από το Ωδείο Πράινερ της Βιέννης, έργα των Μ. Καλομοίρη, Θ. Καρυωτάκη, Δ. Λεβίτη, Μ. Παλλάνδιου, Γ. Σκλάβου, Ε. Βαρβόγλη, αλλά και Μότσαρτ, Σούμπερτ, Κερουμπίνι, Γκλουκ και Βολφ.

Οπως σχολίασαν οι Βιεννέζοι κριτικοί, ήταν ένα πρόγραμμα που δεν είχε μόνο στο μεγαλύτερο μέρος του κλασική μουσική από Ελληνες δημιουργούς, αλλά ήταν και ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στο ρόλο και τη θέση της ελληνικής μυθολογίας στην κλασική μουσική, και εκεί αναγόταν η πρωτοτυπία του και τελικά η επιτυχία του.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments: