Sunday, June 26, 2011

Το διήμερο ARK Festival φέτος στη Θεσσαλονίκη

Με Χειμερινούς Κολυμβητές, Maraveyas Ilegal, Μόνικα, Xaxakes

Το ARK Festival, το μοναδικό φεστιβάλ με αμιγώς ελληνική σφραγίδα που έγινε θεσμός από την πρώτη του μόλις εμφάνιση, πριν επιστρέψει για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα, στρέφει την πυξίδα του αυτό το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη. Tην πόλη που ξεκίνησε πριν από 15 περίπου χρόνια με τις Τρύπες, τα Ξύλινα Σπαθιά, τους Xaxakes και όχι μόνο.

Το ARK Festival αποβιβάζεται, λοιπόν, στη Θεσσαλονίκη στις 28 και 29 Ιουνίου. Με την ίδια πανηγυρική πάλι διάθεση και την πρόθεση να καταρρίψει κάθε υποψία ελιτισμού και πολιτιστικής περιθωριοποίησης, θα προσπαθήσει να μοιραστεί με το κοινό της πόλης τη σπουδαία εμπειρία που δημιούργησε πέρυσι.

Σημαιοφόροι της πρώτης του μέρας θα είναι οι Χειμερινοί Κολυμβητές και οι Maraveyas Ilegal. Τη δεύτερη μέρα το κοινό θα απολαύσει τη Μόνικα και την μπάντα-θρύλο της πόλης, τους Xaxakes, σε ένα άτυπο encore της καταπληκτικής τους περσινής εμφάνισης στο Γκάζι. Ενδιάμεσα, η πολυσυζητημένη, ταλαντούχα και τόσο φορτωμένη με τις προσδοκίες όλων μας «νέα γενιά» της ελληνικής μουσικής τοποθετείται στο προσκήνιο, με τους Burger Project, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνουν ο Πάνος Μουζουράκης, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, οι Imam Baildi, οι Ska Bangies και οι 63 High. Στη Μονή Λαζαριστών.

No comments: