Friday, February 19, 2010

Έλτον Τζον: «Ο Χριστός ήταν γκέι»

Ο Σερ Έλτον Τζον υποστήριξε ότι ο Ιησούς ήταν ένας «υπερνοήμων γκέι άντρας» σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αμερικάνικο περιοδικό.

Ο τραγουδιστής δήλωσε επίσης στο Parade ότι ο Ιησούς ήταν " φιλεύσπλαχνος", επιεικής και "καταλάβαινε τα ανθρώπινα προβλήματα". Πρόσθεσε μάλιστα ότι "στο σταυρό, συγχώρεσε τους ανθρώπους που τον σταύρωσαν. Ο Ιησούς ήθελε να αγαπάμε και να συγχωρούμε”.

Εκπρόσωπος τύπου της Εκκλησίας της Αγγλίας επεσήμανε: "Το συλλογισμό του Σεν Ελτον, ότι ο Ιησούς μας καλεί όλους να αγαπάμε και να συγχωρούμε, τον συμμερίζονται όλοι οι Χριστιανοί. Ωστόσο οι διορατικότητες για τις πτυχές του ιστορικού προσώπου του Ιησού είναι καλύτερο να αφήνονται στους ακαδημαϊκούς". Ο Σερ Έλτον δήλωσε επίσης: "Δεν ξέρω τι κάνει τους ανθρώπους τόσο σκληρούς. Αν προσπαθήσεις να γίνεις γκέι γυναίκα στη Μέση Ανατολή - πέθανες".

Στη συνέντευξη ο τραγουδιστής είπε επίσης ότι δεν του αρέσει να είναι διασημότητα πλέον καθώς "η φήμη προσελκύει τους τρελούς". "Οι πριγκίπισσα Νταϊάνα, Τζιάνι Βερσάτσε, Τζον Λένον, Μάικλ Τζάκσον, όλοι νεκροί. Δύο εξ αυτών πυροβολήθηκαν έξω από το σπίτι τους. Τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί αν δεν ήταν διάσημοι. Ποτέ δεν είχα σωματοφύλακα, ποτέ, μέχρι που πέθανε ο Τζιάνι", εξήγησε ο Βρετανός. Η πλήρης συνέντευξη θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Parade.

No comments: