Saturday, February 20, 2010

Η Μαρίνα στον ουρανό με τα διαμάντια

Μισή Ελληνίδα και μισή Ουαλή, η 27χρονη που υπογράφει ως Marina and the Diamonds, κατέκτησε ήδη με το ντεμπούτο της, «The Family Jewels», τη μουσική σκηνή. Το BBC την κατέταξε δεύτερη στη λίστα με τ' ανερχόμενα αστέρια του 2010

«Γράφω τραγούδια για να θέτω ερωτήματα και να αμφισβητώ τα όσα συμβαίνουν γύρω μου. Δεν με απασχολεί αν θα γίνω διάσημη σε όλο τον κόσμο και τα τραγούδια μου επιτυχίες παντού. Δεν σημαίνει κάτι για μένα. Μέσα από τα τραγούδια φιλοσοφώ, ανατρέπω τη βεβαιότητα. Μου είναι πολύ πιο οικείο αυτό από το να γράφω στίχους τού στιλ "σε αγαπάω μωρό μου"».

Από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής η Μαρίνα-Λαμπρινή Διαμαντίς, η εικοσιτριάχρονη που υπογράφει ως Marina & The Diamonds, μας μιλάει λίγο πριν από την κυκλοφορία του ντεμπούτου της, «The Family Jewels». Ηδη ο αγγλικός Τύπος γράφει διθυράμβους γι' αυτή την πιτσιρίκα, που γεννήθηκε στην Ουαλία από Ελληνα πατέρα και Ουαλή μητέρα. Ηταν υποψήφια για τα φετινά Brit Awards, ενώ πήρε τη δεύτερη θέση σε μια ψηφοφορία του BBC για τα ανερχόμενα αστέρια στη μουσική σκηνή του 2010.

«Ωραία είναι όλα αυτά τα δημοσιεύματα», απαντάει η Μαρίνα. Δυσανασχετεί, όμως, όταν τη συγκρίνουν με τη Λίλι Αλεν ή τη Florence & The Machine. «Επειδή είμαι κι εγώ γυναίκα δεν σημαίνει ότι έχω κάποια σχέση μ' αυτές. Οι δημοσιογράφοι πάντα θέλουν να σε βάλουν σε μια κατηγορία. Ασε και το μπέρδεμα με το Diamonds. Τα "διαμάντια" που συνοδεύουν το όνομά μου δεν είναι η μπάντα μου. Είναι οι θαυμαστές μου, αυτοί που με ανακάλυψαν μέσα στο myspace και έστελναν μηνύματα, αυτοί που με ακολουθούν στις συναυλίες, αυτοί είναι τα δικά μου κοσμήματα».

Οσο για τον τίτλο τού δίσκου, «The Family Jewels», «τον ονόμασα έτσι επειδή είναι πολύτιμος για μένα», εξηγεί. «Πιστεύω στ' αλήθεια ότι η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχεις. Αυτό τουλάχιστον έμαθα μέχρι τώρα»... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

No comments: