Wednesday, May 23, 2007

Επανεμφάνιση Χρήστου Λεοντή...


Τα είχαμε αγαπήσει πολύ τα τραγούδια του Χρήστου Λεοντή: «Δε θέλω να μου δέσετε τα μάτια», «Πού να χωρέσει τ' όνειρο», «Λούζεται η αγάπη μου», «Αχ έρωτα», «Αυτά τα κόκκινα σημάδια», «Τούτες τις μέρες», «Και να αδερφέ μου», «Μια φορά κι έναν καιρό», «Το στρείδι και το μαργαριτάρι», «Ξενιτεμένο μου πουλί». Αλλά ο Λεοντής ασχολήθηκε και με το θέατρο - έγραψε μουσική για θεατρικές παραστάσεις.
Συνεργάστηκε με τραγουδιστές όπως οι Στέλιος Καζαντζίδης, Νίκος Ξυλούρης, Μανώλης Μητσιάς, Μαρινέλα, Τάνια Τσανακλίδου. Κώστας Βίρβος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Γιάννης Νεγρεπόντης, Βαγγέλης Γκούφας, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, Γιάννης Ρίτσος, Πάβλο Νερούδα, είναι ορισμένοι από τους ποιητές και στιχουργούς που μελοποίησε.
Δεκατρία χρόνια μετά τον τελευταίο δίσκο του (συνειδητά αφοσιώθηκε στη μουσική για το θέατρο), ο Χρ. Λεοντής ηχογράφησε δεκαπέντε καινούρια τραγούδια του, με τίτλο «Ερωτας Αρχάγγελος». Στίχοι: Δημήτρη Λέντζου. Ερμηνεύουν: Δημήτρης Μητροπάνος, Νίκος Δημητράτος, Παντελής Θαλασσινός, Δώρος Δημοσθένους, Μαρία Σουλτάτου, Ιωάννα Φόρτη. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει (αρχές Ιουνίου) από το «Μετρονόμο» (περιοδικό - εκδόσεις), που επιχειρεί το πρώτο δισκογραφικό βήμα του.

No comments: