Το ντουέτο των Josh Carter (φωνητικά, κιθάρα) και Sarah Barthel (φωνητικά, πλήκτρα) – που έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία με κομμάτια όπως τα “When I’m Small”, “Fall In Love”, “You Don’t Get Me High Anymore”, “Black Out Days”, “Same Old Blues”, “Lights” – θα εμφανιστεί το Σάββατο 1η Απριλίου στο Fuzz Live Music Club, στην Αθήνα.

O Josh Carter και η Sarah Barthel ήταν φίλοι από το σχολείο, στο Greenwich της Νέας Υόρκης. Το 2007, ξεκίνησαν να πειραματίζονται με την ηλεκτρονική μουσική, αρχικά φέροντας το όνομα Charlie Everywhere. Δύο χρόνια αργότερα, καθώς ο ήχος τους άρχισε να παίρνει μία πιο σαφή μορφή και οι ιδέες τους να γίνονται πιο συγκεκριμένες, άλλαξαν το όνομά τους σε Phantogram, εμπνευσμένοι από την οπτική ψευδαίσθηση που φέρει την ίδια ονομασία, σύμφωνα με την οποία εικόνες δύο διαστάσεων φαίνονται σαν τρισδιάστατες.
Έχουν κυκλοφορήσει τρία albums (“Eyelid Movies” / 2009, “Voices” / 2014, “Three” / 2016) και αρκετά EPs και singles, συνδυάζοντας την εμπορική επιτυχία με την κριτική αποδοχή.
Το “When I’m Small” τους έκανε γρήγορα γνωστούς στο ευρύ κοινό, επενδύοντας ηχητικά τόσο τη νεανική σειρά του MTV, “Skins”, όσο και – κυρίως – τη διαφήμιση της Gillette, που έχει παιχτεί πάρα πολύ και στην Ελλάδα.
Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Someone Who Isn’t Me αμέσως μετά την εμφάνισή τους στο περίφημο φεστιβάλ SXSW στο Austin του Τέξας!
Η Μαρία Χατζάκου (παραγωγός στη Haos Film, τύμπανα) και η Μαριλένα Ορφανού (Berlin Brides, synths) γνωρίστηκαν στην Αθήνα πριν από εφτά χρόνια και πάντα ήθελαν να γράψουν μουσική. Μετά από 6 χρόνια διαφορετικής πορείας στο χώρο του κινηματογράφου και της μουσικής ξανασυναντήθηκαν και αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία μπάντα. Με αφορμή τη δημιουργία ενός soundtrack κάλεσαν την Τζίνα Δημακοπούλου (Katrin The Thrill) να παίξει μαζί τους κιθάρες. Στη διαδικασία αυτή έγραψαν πολλά κομμάτια και αποφάσισαν να φτιάξουν τις S.W.I.M. Έχουν αδυναμία στα αναλογικά και toy-synths, τις χαοτικές κιθάρες, τα ψεύτικα βιολιά, τα γυναικεία φωνητικά και τα περίεργα ρυθμικά σχήματα. Η πρώτη τους εμφάνιση έγινε στα πλαίσια του 16ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, όπου έπαιξαν ζωντανά τη δική τους πρωτότυπη μουσική για τη βωβή ελληνική ταινία Αστέρω του Δ. Γαζιάδη (1929). Το πρώτο τους single “Αναζήτηση (Never Find it)” γράφτηκε ειδικά για τους τίτλους τέλους της νέας της ταινίας της Αθηνάς Τσαγγάρη, Chevalier.  Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν το πρώτο τους 7ιντσο με τα “Stop and Remember” με φωνητικά από την Σtella και “Leap of Faith” με συμμετοχή του Coti.
H πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, όπου να’ ναι έρχεται…