Sunday, November 4, 2007

ΒΡΑΒΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Ούτε κατάλαβα καλά-καλά πότε άρχισε, πότε πραγματοποιήθηκε και πότε τελείωσε. Πέρασε στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Δείτε και τα βραβεία:

Το τραγούδι "Αγάπη είναι"- μια ιδιότυπη χιπ χοπ σύνθεση με έντονα ροκ στοιχεία (Συνθέτης: Diveno, Στιχουργός: Κόμης Χ, Ερμηνευτής: Κόμης Χ Φωνητικά: Βασιλική Αλεξίου) είναι η σύνθεση που έλαβε το πρώτο βραβείο του φετινού φεστιβαλ ελληνικού τραγουδιού της Θεσσαλονίκης. Το δεύτερο βραβείο καλύτερου τραγουδιού απονεμήθηκε στο τραγούδι Ελεγεία" (Συνθέτης: Αντώνης Κυζούλης, Στιχουργός: Δανάη Μαστρογιάννη, Ερμηνεύτρια: Ειρήνη Τουμπάκη). Το τρίτο βραβείο καλύτερου τραγουδιού έλαβε το τραγούδι "Αρετούσα" (Συνθέτης: Γιάννης Μελαμπιανάκης, Στιχουργός: Βασιλική Κνήτου, Ερμηνεύτρια: Δήμητρα Λιγοψυχάκη). Το βραβείο της κριτικής επιτροπής για την καλύτερη σύνθεση επέδωσε ο "καθ' ύλην αρμόδιος"- μέλος της επιτροπής Μίμης Πλέσσας, στο συνθέτη του τραγουδιού "Ελεγεία" Αντώνη Κυζούλη. Το βραβείο της επιτροπής για τον καλύτερο στίχο απένειμε η στιχουργός Ελένη Ζιώγα στη στιχουργό (λογοτέχνιδα και μεταφράστρια Βασιλική Κνήτου, για τους στίχους της στο τραγούδι "Αρετούσα" . Το ίδιο τραγούδι έλαβε και το βραβείο της κριτικής επιτροπής για την καλύτερη ερμηνεία. Το έλαβε από το μέλος της κριτικής επιτροπής Ανδριάνα Μπάμπαλη η ερμηνεύτρια Δήμητρα Λιγοψυχάκη από τα Χανιά της Κρήτης.

Τον τηλεοπτικά "κενό" χρόνο που μεσολάβησε μεταξύ της παρουσίασης των διαγωνιζόμενων στην τελική βραδιά τραγουδιών και της ανακοίνωσης των βραβείων "κάλυψε" η συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα. Στη διάρκεια της συναυλίας το κοινό (εντός και εκτός του γηπέδου της Πυλαίας) μετείχε μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων (televoting και SMS ) κατά 50 % στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των νικητών.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής (που συμμετείχαν στην επιλογή κατά το 50%) ήταν οι: Μίμης Πλέσσας (συνθέτης), Βασίλης Δημητρίου (συνθέτης), Μαρία Χούκλη (δημοσιογράφος), Ελένη Ζιώγα (στιχουργός, συγγραφέας, ηθοποιός), Γιώργος Ζήκας (τραγουδοποιός), Ανδριάνα Μπάμπαλη (τραγουδοποιός, ερμηνεύτρια) και Γιώργος Τούλας, (δημοσιογράφος).

No comments: