Ένας μουσικός σε διαρκή αναζήτηση , ένας δεξιοτέχνης τρομπετίστας , ένας άνθρωπος που με όχημα τη μουσική προσπαθεί να μιλήσει για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας ή όπως αυτός λέει ¨I’m just trying to speak the truth¨ . Αυτά θα έγραφε κάποιος εάν του ζητούσαν να περιγράψει σε 3 γραμμές τον κύριο Terence Blanchard, τον οποίο θα έχουμε την τιμή να θαυμάσουμε μαζί με το κουιντέτο του , από κοντά το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στο main stage του Gazarte.

Κάτοχος 5 Grammy και με ατελείωτες διακρίσεις στο βιογραφικό του, ο Terence Βlanchard θεωρείται ένας από τους πιο καλλιτεχνικά ώριμους και πρωτοποριακούς καλλιτέχνες της γενιάς του. Έχει συνθέσει soundtrack για περισσότερες από 35 ταινίες , όπως το Malcom X, 25η Ώρα , Inside Man , αλλά και για το μεγαλειώδες ¨When the Levees Broke: A Requiem in Four Acts¨ του Spike Lee , ένα τετράωρο ντοκιμαντέρ για τον τυφώνα Katrina , που έπληξε την νέα Ορλεάνη.
Το ¨When the Levees Broke: A Requiem in Four Acts¨ χάρισε στον Blanchard ένα ακόμα Grammy ενώ εντύπωση προκαλεί η συμμετοχή του ίδιου και της μητέρας του σε αυτό, περιγράφοντας το ταξίδι της επιστροφής τους στη Νέα Ορλεάνη μετά το πέρας του Katrina και βρίσκοντας το σπίτι τους κατεστραμμένο.
Επηρεασμένος έντονα από τα πρόσφατα φαινόμενα κοινωνικής βίας , ο Blanchard κάνει ισχυρές μουσικές ¨δηλώσεις¨ σχετικά με οδυνηρές αμερικανικές τραγωδίες του χθες και του σήμερα, βαδίζοντας στα χνάρια του Max Roach και John Coltrane. Όπως ο ίδιος λέει , του αρέσει να παίζει ευδιάθετη , διασκεδαστική μουσική , όπως και σε όλους τους μουσικούς αλλά ποτέ δεν πρέπει να παραβλέπουμε την πραγματικότητα και το που βρισκόμαστε.
Έτσι λοιπόν το Σάββατο 24 Νοεμβρίου θα ακούσουμε ευδιάθετη , διασκεδαστική Jazz αλλά θα πάρουμε μαζί μας και σκέψεις για το σήμερα και το αύριο του καθενός μας.

Η μπάντα αποτελείται από τους:

Terence Blanchard – Τρομπέτα
Charles Altura –  Κιθάρα
Fabian Almazan – Πιάνο
David Ginyard, Jr. – Μπάσο
Oscar Seaton – Τύμπανα