Monday, May 14, 2018

O Jay-Z ετοιμάζει νέο δίσκο με ανέκδοτα τραγoύδια του Prince

O Jay-Z ετοιμάζει νέο δίσκο με ανέκδοτα τραγoύδια του Prince

Έχοντας βρει λύση με τους κληρονόμους του Prince, ο Jay-Z και η υπηρεσία streaming,Tidal, ανακοίνωσαν πως ετοιμάζουν έναν δίσκο με ακυκλοφόρητη μουσική του μεγάλου καλλιτέχνη.  Το άλμπουμ μάλιστα θα αποτελείται από τραγούδια που βρέθηκαν στα αρχεία από το Paisley Park.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση στο νέο άλμπουμ, δεν θα υπάρχει μουσική από τον κατάλογο του Prince με την Warner Brothers Records. Ο νέος δίσκος θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019, αρχικά σε αποκλειστικότητα μέσω του Tidal για δύο εβδομάδες, ενώ αργότερα θα γίνει διαθέσιμος μέσω άλλων υπηρεσιών. Στη σχετική ανακοίνωση, ο Jay-Z τόνισε πως το νέο άλμπουμ θα συνεχίσει να σέβεται και να τιμά την μεγάλη κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Prince.
Στο Paisley Park υπάρχει ένα πλήρες στούντιο, όπου ο Prince ηχογράφησε έναν τεράστιο αριθμό τραγουδιών που δεν έχουν κυκλοφορήσει.
«Ο μόνος στόχος μας είναι να μοιραστούμε τη μουσική του Prince με τους θαυμαστές του, όπως ήθελε» εξήγησε ο Jay-Z, σημειώνοντας πως ο Prince επέλεξε το Tidal για τα «HITnRUN Phase One» και «HITnRUN Phase Two», τους δυο τελευταίους δίσκους που κυκλοφόρησε όσο ζούσε. Ο σύμβουλος της οικογένειας του Prince, Troy Carter, σχολίασε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που ξεκαθαρίστηκαν τα νομικά προβλήματα ώστε να συνεχιστεί η συνεργασία με το Tidal.
Μέχρι όμως να κυκλοφορήσει το άλμπουμ, οι θαυμαστές του Prince θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν τα απομνημονεύματά του, τα οποία όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει. Ο Prince πρόλαβε να καταθέσει περίπου 50 χειρόγραφες σελίδες για την αυτοβιογραφία του με τίτλο «The Beautiful One», η οποία θα εκδοθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

No comments: