Wednesday, September 26, 2012

«Αντίο» στον Αντι Ουίλιαμς


Ο Αντι Ουίλιαμς, ένας από τους σημαντικότερους αμερικανούς τραγουδιστές του 20ου αιώνα, ο άνθρωπος που μεταξύ πολλών άλλων ερμήνευσε ιδανικά το θρυλικό «Moon River», πέθανε τη νύχτα της Τρίτης στο σπίτι του στο Μπράνσον του Μιζούρι, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του. Ηταν 84 ετών. O Oυίλιαμς κέρδισ ε το Οσκαρ το 1962 με το «Moon River» του Χένρι Μαντσίνι που συνόδευσε το φιλμ «Breakfast at Tiffany's», αλλά υπήρξε κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θεωρείται η πιο μεγάλη επιτυχία του. Αρχισε να τραγουδάει σε ηλικία οκτώ ετών μαζί με τα αδέλφια του και ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του '40 οι Williams Brothers πρωταγωνιστούσαν σε μιούζικαλ. Ακολούθησε σόλο καριέρα τη δεκαετία του '50. 

Στα 60s, μαζί με την επιτυχία του «Moon River» ήρθε και η τηλεοπτική παρουσία καθώς από το 1962 ως το 1971 παρουσίαζε το Andy Williams Show.

To 1967 τραγούδησε το εμβληματικό τραγούδι της easy listening μουσικής «Music to watch girls go by» ενώ τo 1970 ερμήνευσε το «Where do I begin» για την ταινία «Love Story».

Τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά τη διάρκεια ενός σόου στο Μιζούρι, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο. Πέρασε τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του, με την οικογένειά του στο σπίτι του.

No comments: