Tuesday, May 22, 2012

Η μουσική της Κούβας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


  • Τριήμερο φεστιβάλ κουβανέζικης μουσικής από τις 28 ως τις 30 Ιουνίου

Η μουσική της Κούβας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
O Ιμπραΐμ Φερέρ Τζούνιορ

Aφιερωμένο στην εμβληματική μορφή της παραδοσιακής κουβανέζικης μουσικής τον Iμπραΐμ Φερέρ που υπήρξε ο βασικός τραγουδιστής των Buena Vista Social Club ως το 2005 θα είναι το πρώτο φεστιβάλ κουβανέζικης μουσικής που θα πραγματοποιηθεί για τρεις μέρες στην Αθήνα και για μια στην Θεσσαλονίκη.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Για τις εκδηλώσεις της Αθήνας( στο Προπονητικό Κέντρο Baseball -Πρώην Αμερικάνικη Βάση- Δεξαμενή Λεωφόρος Βουλιαγμένης, Ελληνικό) για το Σάββατο 30 Ιουνίου οι τιμές εισιτηρίων καθορίζονται ως εξής: 10€ -προπώληση 15€-Στα εκδοτήρια του Baseball στις 30 Ιουνίου. Δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών με συνοδεία ενηλίκου.
Οι εκδηλώσεις της Αθήνας θα αρχίσουν με τα Calles De Cuba (Δρόμοι της Κούβας) που θα διεξαχθούν Πέμπτη 28 έως την Παρασκευή 29 Ιουνίου σε ανοιχτούς χώρους των Αθηνών (πλατείες, εμπορικά κέντρα κτλ) με δωρεάν μουσικό-χορευτικές παραστάσεις, σεμινάρια κουβανέζικων χορών, Dj Sets.
Μια μέρα μετά, το Σάββατο 30 Ιουνίου, οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στο Προπονητικό Κέντρο Baseball (Πρώην Αμερικάνικη Βάση- Δεξαμενή Λεωφόρος Βουλιαγμένης) στο Ελληνικό. Η μέρα θα περιλαμβάνει συναυλίες, εκθέσεις, προβολές, work shops, παραδοσιακές γεύσεις, και άλλες σημαντικές πολιτιστικές δραστηριότητες που στόχο θα έχουν την προβολή πολιτισμού της Κούβας.

Το Σάββατο 30 Ιουνίου θα δώσει το παρόν στο φεστιβάλ ο γιος του Φερέρ, Ιμπραΐμ Φέρερ Τζούνιορ ο οποίος θα τραγουδήσει αξέχαστες επιτυχίες των Buena Vista Social Club αλλά και της ευρύτερης κουβανέζικης μουσικής.



Την Παρασκευή 29 Ιουνίου, μια ημέρα πριν από τη συναυλία του στην Αθήνα, ο Φερέρ Τζούνιορ θα εμφανιστεί στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκδηλώσεις του Cuba Festival και των Calles De Cuba θα διεξαχθούν στο Προπονητικό Κέντρο Baseball στις 28-29-30 Ιουνίου 2012 ενώ η κεντρική του συναυλία θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη (Θέατρο της Μονής Λαζαριστών) στις 29 Ιουνίου.
Τις εκδηλώσεις υποστηρίζει η Πρεσβεία της Κούβας.

No comments: