Monday, June 23, 2008

ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Ο Παύλος Κοντογιαννίδης και ο Γιάννης Γιοκαρίνης διαγωνίζονται στο φετινό Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, ενώ αρκετοί διαγωνιζόμενοι στις προηγούμενες διοργανώσεις, έστειλαν και φέτος τραγούδι και προκρίθηκαν. Οι Γ. Γιοκαρίνης και Π. Κοντογιαννίδης συμμετέχουν με το τραγούδι «Τρέχα κορόιδο», τη μουσική του οποίου έγραψε ο Γ. Γιοκαρίνης, ενώ τους στίχους ο Π. Κοντογιαννίδης, ο οποίος και θα το ερμηνεύσει στη σκηνή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του ΠΑΟΚ, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, την πρώτη μέρα της διοργάνωσης, στις 9 Οκτωβρίου.
Την περασμένη εβδομάδα έγινε στη Θεσσαλονίκη η ακρόαση των 750 υποψήφιων τραγουδιών από την επιτροπή. Σύμφωνα με τους όρους του κανονισμού, η επιτροπή ακούει όλα τα υποψήφια τραγούδια, χωρίς να γνωρίζει τα στοιχεία των συντελεστών, τα οποία είναι σφραγισμένα σε φακέλους. Την επιτροπή αποτελούσαν οι Γιώργος Χατζηνάσιος (συνθέτης), Λίνα Νικολακοπούλου (στιχουργός), Αντώνης Ανδρικάκης (στιχουργός, γενικός διευθυντής Ελληνικής Ραδιοφωνίας), Μαργαρίτα Μυτιληναίου (διευθύντρια προγράμματος Ελληνικής Ραδιοφωνίας), Ολγα Παυλάτου (στέλεχος δισκογραφίας), Ευσταθία (τραγουδοποιός και βραβευμένη του Φεστιβάλ Τραγουδιού 2005), Diveno (συνθέτης), Γιάννης Τσολακίδης (δημοσιογράφος, παραγωγός ραδιοφώνου), Νίκος Δημαράς (δημοσιογράφος, εκπρόσωπος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Θεσσαλονίκης).

Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις, θέλησαν και πάλι να διαγωνιστούν στον θεσμό και έστειλαν τραγούδι τους και φέτος. Πρόκειται για τους Τάσο Χαρανιά και Εβίτα Σκουρλέτη, που είχαν συμμετάσχει στον πρώτο διαγωνισμό και φέτος συμμετέχουν με το τραγούδι «Αλήθεια», τον Πάνο Γουρλιώτη, που είχε συμμετάσχει πέρσι με το τραγούδι «Ζωή που περιμένει» και φέτος διαγωνίζεται με το τραγούδι «Ναπάλ» και τον Ανδριανό Νόνη, που πέρσι συμμετείχε ως στιχουργός με το τραγούδι «Κοίτα με», που ερμήνευσε η Ελισάβετ Χαριτωνίδου, ενώ φέτος διαγωνίζεται με το τραγούδι «Ο τύπος».
Τα 16 τραγούδια που προκρίθηκαν να διαγωνιστούν στον ημιτελικό του φετινού Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης στις 9 Οκτωβρίου είναι τα: «Αν χρειαστεί», «Τόσα να πω», «Χίλια χρόνια», «Ναπάλ», «Ιστός», «Ανεξίτηλο χρώμα», «Φανταστικό ταγκό», «Τρέχα κορόιδο», «Ο επιζήσας», «Ο τύπος», «Αλήθεια», «Ξέρω να χορεύω», «Δεν σκοτεινιάζει», «Ο χρόνος (Αουα)», «Ετσι με βρίσκει η ζωή», «Εκείνη, εγώ και η βροχή».

[ΣΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/06/2008]

No comments: