Tuesday, December 14, 2010

«Δύο φωνές, μία ψυχή», με τον «Καζαντζίδη της Ιταλίας»

Ο Γιάννης Πλούταρχος με τον Ιταλό Αλμπάνο που συνεργάζονται στο άλμπουμ «Δυο φωνές, μια ψυχή»
Ο Γιάννης Πλούταρχος με τον Ιταλό Αλμπάνο που συνεργάζονται στο άλμπουμ «Δυο φωνές, μια ψυχή»
Ελλάδα - Ιταλία, Γιάννης Πλούταρχος - Αλμπάνο, «Δυο φωνές, μια ψυχή»... Ο Γιάννης Πλούταρχος συναντιέται δισκογραφικά με τον διάσημο τροβαδούρο της Ιταλίας και τραγουδούν μαζί στα Ιταλικά αλλά και στα Ελληνικά. 

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2011, από τη Heaven, η οποία, όπως ανακοινώθηκε χθες, είναι η νέα δισκογραφική εταιρεία του Γιάννη Πλούταρχου. «Εδώ και περίπου έξι χρόνια σκεφτόμουν να κάνω κάτι που να συμβολίζει πως η μουσική, απ’ όποια χώρα κι αν προέρχεται, πρέπει να ενώνει τους λαούς.
Κι αυτή την επιθυμία μου την πραγματοποιώ τώρα, και μάλιστα μέσα από τη υνεργασία μου με τον... «Καζαντζίδη της Ιταλίας...»», δήλωσε ο Γιάννης Πλούταρχος. Κι όταν τον ρωτήσαμε πόσο ρίσκο θεωρεί το γεγονός ότι δοκιμάζεται σε ένα διαφορετικό είδος από αυτό που τον είχαμε συνηθίσει, εκείνος απάντησε: «Και σ’ αυτό τον δίσκο ο Γιάννης Πλούταρχος τραγουδάει. Δεν αλλάζει κάτι. Πιστεύω, εξάλλου, ότι όταν στην ερμηνεία υπάρχει ειλικρίνεια, ο κόσμος τα αγαπάει τα τραγούδια».
Κεφάτος και χαμογελαστός, ο Αλμπάνο, αφού μας καλημέρισε στα Ελληνικά και θύμισε τις ομοιότητες που υπάρχουν ανάμεσα στους δύο λαούς με το γνωστό «Ούνα φάτσα ούνα ράτσα», δήλωσε: «Οταν γνώρισα τον Πλούταρχο, ένιωσα πως πρόκειται για έναν μικρό -σε ηλικία μόνον- Αλμπάνο. Γι’ αυτό και δέχτηκα αμέσως να συνεργαστώ μαζί του. Το αποτέλεσμα είναι έντονα μεσογειακό». Ο διάσημος ερμηνευτής θυμήθηκε, με συγκίνηση, τη συνάντησή του, το 1968, με τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος του έδωσε ένα τραγούδι του.
Το άλμπουμ θα περιλαμβάνει 12 τραγούδια, μεταξύ των οποίων μεγάλες επιτυχίες του Αλμπάνο, όπως το «Φελισιτά», σε ντουέτο, ένα καινούργιο τραγούδι, καθώς και την ερμηνεία του Αλμπάνο στην παλαιότερη επιτυχία «Φίλε» του Γιάννη Πλούταρχου.
  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ, ΕΘΝΟΣ, 14/12/2010

No comments: