Friday, September 24, 2010

Password: συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Ροκ, alternative, garage, μέταλ, ροκαμπίλι, μέχρι και μεσαιωνική μουσική έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε το weekend. Και για όσους έχουν όρεξη για εκδρομή, η Πάτρα κι ένα διήμερο φεστιβάλ τούς περιμένουν
Οι Electric Litany παίζουν αύριο στο Gagarin και την Κυριακή στην Πάτρα, στο Manifest 1
Για τον Ozzy τα έχουμε πει. Ο ηγέτης των Black Sabbath καταφθάνει στην Ελλάδα για μία συναυλία και ήδη οι heavy metal φαν ετοιμάζονται να στήσουν γιορτή. Στις συναυλίες ο Ozzy είναι πάντα Ozzy.
Τι να προσέξω: Τη μουσική φυσικά, αλλά και το σόου.
Password εισόδου: Paranoid.
Πότε, πού, πόσο: Σάββατο, Terra Vibe Μαλακάσα, 50 ευρώ .
2 Τρεις αθηναϊκές μπάντες ενώνουν τις δυνάμεις τους. Το ντουέτο των Masturbation goes cloud, με τύμπανα, ντραμς και μάλλον αφαιρετική διάθεση, οι Nalyssa Green, ένα ας πούμε ποστ-πανκ σούπερ γκρουπ ,που αποτελείται από τη Nalyssa (τραγουδάει και παίζει θέρεμιν!), τον Stam (flakes) και τον Bagg (lumiere brother), και τέλος οι Velvoids, με τις «γκαραζοειδείς» και «ροκενρολικές» καταβολές τους.
Τι να προσέξω: Να βγείτε στο διάλειμμα των συναυλιών στον καινούργιο κήπο του μαγαζιού. Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας ότι υπάρχει κάτι τέτοιο down town.
Password εισόδου: Καινούργια αθηναϊκή σκηνή.
Πότε, πού, πόσο: Σάββατο, 6.D.Ο.G.S.(Αβραμιώτου).
3 Πόσες ευκαιρίες έχουμε να ακούσουμε μουσική από τον Μεσαίωνα; Ελάχιστες. Οπότε δεν πρέπει να τις χάνουμε. Συμμετέχουν οι Ex Silentio (σύνολο παλαιάς μουσικής), Lucente Stella (μεσαιωνική μουσική από τη Μεσόγειο, με έργα από το Libre Vermell, τη σεφαραδιτική παράδοση και τους κώδικες Escorial και Rossi Du Fay -κοσμική μουσική στο τέλος του Μεσαίωνα).
Τι να προσέξω: Περιμένω να δω περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Ακούγεται γοητευτικό, πάντως.
Password εισόδου: Υπήρχαν και στον Μεσαίωνα σκάνδαλα παιδεραστίας στην καθολική εκκλησία;
Πότε, πού, πόσο: Απόψε και αύριο, Αγγλικανική Εκκλησία Αγ. Παύλου (Φιλελλήνων 27), 10 και 15 ευρώ.
4 Το πάντοτε ανήσυχο και πρωτοποριακό περιοδικό «Velvet» γιορτάζει το καινούργιο του, χειροποίητο, τεύχος. Σαν βιβλιαράκι μοιάζει, βρίσκεται κλεισμένο σε υφασμάτινο πουγκί και περιέχει ως δώρο μια κασέτα με καινούργια, ακυκλοφόρητα τραγούδια από Last Drive κ.ά. Διοργανώνει συναυλία, λοιπόν, για την κυκλοφορία με τους The Jaywalkers, The Meanie Geanies και Next Time Passions.
Τι να προσέξω: Να πάρεις το περιοδικό που θα πωλείται εκεί, στον χώρο.
Password εισόδου: Ηρθα να δω τους φίλους μου να παίζουν μουσική.
Πότε, πού, πόσο: Απόψε, Bios (Πειραιώς 84), 5 ευρώ.
5 Και οι Archive αποτελούν μόνιμους επισκέπτες μας. Μέχρι και κορίτσια από την Ελλάδα βρήκαν κάποιοι. Προσωπικά δεν μου λένε τίποτε πλέον ως συγκρότημα, ωστόσο δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω πως α) δίνουν καλές συναυλίες, β) έχουν πιασάρικες μελωδίες και γ) διαθέτουν μερικά τραγούδια που θέλεις να ακούσεις live. Η συναυλία θα μαγνητοσκοπηθεί για ένα επερχόμενο live DVD, οπότε φορέστε τα καλά σας.
Τι να προσέξω: Τις υφέσεις και κορυφώσεις της μουσικής τους.
Password εισόδου: «Fuck You Anyway» (για τραγούδι τους πρόκειται, μην παρεξηγείστε).
Πότε, πού, πόσο: Αύριο, Θέατρο Μπάντμιντον (Πάρκο Γουδί), 45 ευρώ .
6 Αξίζει η φάση να παρακολουθήσεις μαζί δύο από τα συγκροτήματα που ανήκουν στην Inner Ear, την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία από την Πάτρα, τους Electric Litany και τους Playground Noise. Οι πρώτοι κατοικοεδρεύουν μόνιμα στο Λονδίνο και έχουν ένα εθιστικό post, κιθαριστικό στιλάκι, ψιλο-μελωδικό και ταξιδιάρικο. Για να καταλάβετε ποιο είναι ακριβώς το μουσικό τους ύφος, τους πήραν πριν από λίγο οι Ι Like Trains για να ανοίξουν συναυλία τους. Οι Playground Noise παίζουν για πρώτη φορά στο Gagarin και, αν ξεπεράσουν το τρακ, θα ακούσουμε ένα δυναμικό ροκ σετ.
Τι να προσέξω: Βασικά, να αγοράσεις τα άλμπουμ τους: το «How Το Be a Child and Win The War» των Electric Litany και το ομώνυμο των Playground Noise. Σούπερ δισκάκια.
Password εισόδου: Alternative φαζαριστές κιθάρες.
Πότε, πού, πόσο: Σάββατο, Gagarin (Λιοσίων 205), 12 ευρώ.
7 Ταξιδεύουμε στην Πάτρα για το Manifest 2010: ένα διήμερο φεστιβάλ, με καλεσμένους την πρώτη μέρα τους Monika, Berlin Brides και Β-Sides, και την επομένη τους Archive, Client και Electric Litany.
Τι να προσέξω: Την Πάτρα. Και το Ρίο. Συνδυάστε μουσική και εκδρομή, έστω κι αν ο καιρός μας τα χαλάει λίγο.
Password εισόδου: Μαυροδάφνη και Τεντούρα (ηδύποτο τοπικής προέλευσης).
Πότε, πού, πόσο: Σάββατο και Κυριακή, Ακτή Δυμαίων (Παλαιό Πτωχοκομείο), 45 ευρώ για το διήμερο (προπώληση) και 35 ευρώ για το ημερήσιο εισιτήριο (στην είσοδο).

No comments: