Sunday, October 28, 2007

MUZINE...ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ!


Το MUZINE κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Χαραμάδα (www.haramada.com) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και έρχεται σε όλη την Ελλάδα τις επόμενες μέρες. Συνοδεύται από δύο compilation cds (μπορείτε να δείτε το track-list στο www.muzine.gr).

Τα περιεχόμενα του πρώτου τεύχους

Αφιέρωμα Mushroom Pillow Record: Μια αξιόλογη δισκογραφική εταιρία από την Ισπανία. Συνέντευξη από τον ιδρυτή της, Marcos, δύο reviews για την μπάντα που αγάπησαν σχεδόν όλοι οι συντάκτες, τους Limousine (από τον Μάρκο Φράγκο και τον Άγγελο Κ.), αλλά και συνέντευξη από τον μπασίστα τους, Manolo Gordillo, στην Μαρία Παππά. Μια κριτική του πρώτου δίσκου των Boedekka από τον Άγγελο Κ. και ένα πλήρως κατατοπιστικό άρθρο της Μαρίας Παππά για τον γνωστό άγνωστο Mike Always (της θρυλικής El Records)

Άρθρα-Συνεντεύξεις: Η Unn Paturson γράφει, συνθέτει και τραγουδά στους RUN και μιλάει στον Νεκτάριο Λαμπρόπουλο. Η Ελευθερία Ιωαννίδου συζητά με τον Johanes και θέτει ερωτήσεις στον Παναγιώτη Γκίκα των Chap. Ο Μάρκος Φράγκος αναλύει το φαινόμενο Tara King Theory και ο Arno μας λέει δυο λόγια για το μουσικό ταξίδι τους. Ο Χρήστος Καρράς φωτίζει μια μουσική προσωπικότητα, τον Garlo.

Κόμικ: Ο Βασίλης Κωλέττης και ο Σταύρος Ντίλιος δημιουργούν ειδικά για το Muzine μια αλλιώτικη και απολαυστική Ιστορία της Μουσικής στην «Μπατονέτα» τους.

Διήγημα: Η Μαρία Τσουκανά γράφει ένα πρωτότυπο διήγημα για έναν Rock Star, την «Μαυροδάφνη», και η Crapaud από τη Γαλλία μας δανείζει τις φωτογραφίες της για να το ντύσουμε.

Fanzines: Γράμμα από τη Βραζιλία από την δημοσιογράφο και μουσικό Thais Aragao με αναφορές σε Βραζιλιάνικα Fanzines.

Παρουσιάσεις δίσκων: Ο Χρήστος Καρράς μας μιλά για το άλμπουμ των Xiu Xiu, «La Foret» και για τους P:ano με το «Brigadoοn». O Νεκτάριος Λαμπρόπουλος γράφει για τους Zephyrs και το καταπληκτικό τους «Bright Yellow Flowers on a dark Double Bed», για τους Worm και τον δίσκο τους Hate, αλλά και για μια άλλη άγνωστη πτυχή του Robert Miles που σε συνεργασία με τον Trilok Gurtu δημιούργησα το «Miles_Gurtu». Η Ελευθερία Ιωαννίδου μαγεύεται από τους Remington Super 60 και μας μιλάει για το δίσκο τους «Happy as we were», για τους LD & The new Criticism με το «Tragic Realism». Ο Μάκης Παπασημακόπουλος γράφει για τους Funny Face με το «Lust», τους Deew με το «Name in the mirror», τη συλλογή Gnarly Dude 2!, το άλμπουμ «Drink» των Cohesion αλλά και για τους διαφορετικούς The Route 66 Killers με το «Murder on Beaver Street». Η Μαρία Παππά παρουσιάζει το δίσκο «Ghost Weight» των Tarentel και ο Άγγελος Κ. τους Windsor for the derby με το «Confianza/Visiones». Η Ελένη Μητσιάκη μιλά για τους Strugglers με το καταπληκτικό «You win» αλλά και για την δουλειά του Rothko με την Caroline Ross, «A place between»

Top Five των κομματιών που ακούμε πρόσφατα: Ένα εισαγωγικό της Ειρήνης Πολυκρέτη με τίτλο «Λόγια Υψηλής Πιστότητας» με αφορμή την αξέχαστη ταινία High Fidelity και ακολουθούν οι προτιμήσεις από τους Μάρκο Φράγκο, Γιάννη Παπαϊωάννου, Άγγελο Κ., Χρήστο Καρρά, Ελευθερία Ιωαννίδου, Μάκη Παπασημακόπουλο, Μαρία Παππά, Παναγιώτη Κονδύλη και Ελένη Μητσιάκη.

Top Ten δίσκων που λάβαμε: Ο κάθε συντάκτης με το δικό του κριτήριο κατατάσσει τους δέκα καλύτερους δίσκους ανάμεσα σε 130 που έφτασαν στο Muzine. Με τη σειρά τους οι Ελευθερία Ιωαννίδου, Νεκτάριος Λαμπρόπουλος, Άγγελος Κ., Μάρκος Φράγκος, Ελένη Μητσιάκη, Μαρία Παππά και ο Χρήστος Καρράς.

ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ: ΑΘΗΝΑ: Βιβλιοπωλεία: Πολιτεία, Εναλλακτικόν, Solaris, Παπασωτηρίου, Πρωτοπορία Δισκοπωλεία: Vinyl Microstore, Sound Effect, Rock 'n Roll Circus και στο γωνιακό περίπτερο της πλατείας Εξαρχείων. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: (Από Δευτέρα) Βιβλιοπωλεία: Πρωτοπορία, Παπασωτηρίου, Ιανός Δισκοπωλεία: Λωτός (Οδός Σκρα 7).

No comments: