Wednesday, July 18, 2007

Γιορτή ήχου, εικόνας στο Γκάζι


Ψηφιακός κινηματογράφος, new media και μουσικές εμφανίσεις στο Synch... Τη σχέση της τεχνολογίας με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία εξακολουθεί να διερευνά το φεστιβάλ Synch, που στη φετινή, τέταρτη διοργάνωσή του, εντάσσεται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών.

Μια γιορτή νέων ήχων και εικόνων, το Synch μεταφέρεται από το Λαύριο στο κέντρο της Αθήνας και πραγματοποιείται φέτος στις 22, 23 και 24 του μήνα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην τέχνη, το πιο χαρακτηριστικό τμήμα του Synch είναι εκείνο της κινούμενης εικόνας και των νέων μέσων. Στη φετινή διοργάνωση, η θεματική ενότητα της Κινούμενης Εικόνας επικεντρώνεται στον ψηφιακό κινηματογράφο, δηλαδή τη σύγχρονη κινηματογραφική παραγωγή που χρησιμοποιεί animation και ειδικά ψηφιακά εφέ.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους προγραμματισμού του φεστιβάλ, στόχος της θεματικής ενότητας του Ψηφιακού Kινηματογράφου είναι να γίνει ένας χώρος παρουσίασης της ελληνικής παραγωγής ειδικών εφέ και animation, και των σημαντικότερων διεθνών τάσεων στους αντίστοιχους τομείς.

No comments: